Dimarts, 25 de Juny de 2024

'L'invent de la Doctora Larsen', de nova creació, al 4t 'Cap infant sense Fortuny'

El 30 de maig, gairebé un miler de nens i nenes gaudiran d'un espectacle musical i pedagògic, impulsat per la Fundació Teatre Fortuny i Camerata XXI

  • D'esquerra a dreta: Eliseu Bàrcena, Maria Dolors Sardà, Pilar López i Guillem Cabré

    Reusdigital.cat

22 escoles, dues d'elles d'educació especial, gairebé 1.000 alummnes i una vuitantena de professors i professores assistiran el pròxim dijous, 30 de maig, al Teatre Fortuny de Reus per posar la cirereta del pastís a la quarta edició del projecte educatiu 'Cap infant sense Fortuny'. Enguany, per primera vegada, la proposta que es presentarà sobre l'escenari, 'L'invent de la Doctora Larsen' és de nova creació i tracta dos temes clau i d'actualitat: la intel·ligència artificial i la consciència ambiental.

"Un any més, el 'Cap infant sense Fortuny' es fa realitat", ha expressat la presidenta de la Fundació Teatre Fortuny, Maria Dolors Sardà. Amb aquesta edició, es viu una doble evolució del projecte. Per una banda, una evolució qualitativa, ja que de 500 infants en la primera edició, enguany són 1.000 que gaudiran del Fortuny, amb els quals ja seran un total de 3.500 amb el còmput total dels quatre anys. Per una altra, també s'experimenta una evolució qualitativa quant a la proposta, i és que per primera vegada es treballa en un espectacle de nova creació, dedicat per a l'ocasió.

Una novetat d'enguany és que la iniciativa no es queda només en anar un matí al teatre i ja, sinó que hi ha un treball previ a les aules, en base a una proposta didàctica per part de docents de la ciutat.

Segons ha apuntat el professor i membre de l'executiu de la Fundació Teatre Fortuny, Eliseu Bàrcena, el teatre s'ha de veure com un "espai de gaudi i reflexió on passen coses" i com un "element patrimonial que dona identitat a la ciutat".

 

'L'invent de la Doctora Larsen'

 

El trident artístic que hi ha darrere de l'espectacle està format pel violinista Rafael Fabregat, que actualment està donant passos ferms en la dramatúrgia i ha estat encarregat del guió de l'obra, pel músic Jordi Cornudella, qui ha treballat la composició, i per Iban Beltran, el director escènic.

Altres artistes del territori com ara Alba Aluja, Georgina Llauradó, Irene Benavent, Carles Pitarch o Núria Subietas també formen part de l'equip. Tal com ha defensat Guillem Cabré, de la Fundació Camerata XXI, "tenim prous arguments per no renunciar al talent del territori". Pel que fa a la implicació de Camerata XXI, nou músics de la banda s'hi sumaran.

El projecte s'està acabant de perfilar al Convent de les Arts d'Alcover i és que, en paraules de Cabré, el territori compta amb una "xarxa d'equipaments amb promotors culturals amb ganes de tirar endavant projectes".

Per cloure la presentació de la quarta edició del 'Cap infant sense Fortuny', que comptarà amb dues sessions el 30 de maig, a les 10 del matí i a dos quarts de 12 del migdia, la regidora d'Educació, Pilar López, ha mostrat el suport i compromís per part de l'Ajuntament de Reus i ha explicat que aquest tipus d'iniciatives permeten aconseguir una "cohesió social més reeixida, lluitar contra la segregació escolar i crear una pedrera de nens i nenes que en un present i futur siguin consumidors de cultura".

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges