Divendres, 12 de Juliol de 2024

Cinc opcions per no avorrir-se, aquest cap de setmana

14 de Maig de 2021, per Redacció
  • La sortida al Cap de Salou que organitza el Gepec és una de les nostres propostes d'oci per al cap de setmana

    GEPEC-EdC

Arriba un cap de setmana que, en clau d'oci i local, estarà marcat pel Trapezi. La fira del circ de Catalunya, que enguany celebra ja la seva 25a edició, serà la gran protagonista en l'agenda lúdica i culturals de molts. Amb tot, la ciutat i el Camp ofereixen moltes altres possibilitats. Per tot plegat, i com és habitual, a Reusdigital.cat us hem preparat un llistat amb cinc propostes per tal que gaudiu del vostre temps lliure. 

Preparats?

Presentació del llibre '1 fill inesperat i 1 sofà. La vida amb en #josepvalent', de Gemma Vilanova

Divendres 14 de maig, a les 7 de la tarda i al Centre de Lectura (també al canal de YouTube de l'entitat), hi ha la presentació del llibre '1 fill inesperat i 1 sofà. La vida amb en #josepvalent', de Gemma Vilanova.

També participaran en l'acte la psicòloga i exdirectora del Col·legi públic d'Educació Especial (CPEE) Alba, Mariona Andreu, i el pare d'un nen amb un Trastorn de l’Espectre Autista (TEA) en representació de l'Associació de Mares i Pares d'Alumnes (AMPA) del CPEE Alba, Heribert Rutllant.

El llibre, editat per Símbol Editors i amb pròleg de Màrius Serra, explica la vida d'en Josep, el fill de la Gemma Vilanova i de l'oftalmòleg barceloní Ferran Mascaró, que està diagnosticat amb TEA. La Gemma relata en primera persona diversos episodis de la seva vida: quan va rebre la notícia que el seu fill tenia autisme; el dia en què l’objecte més preuat pel seu fill va desaparèixer al fons d'un barranc; quan, amb cinc anys, el seu fill va fugir i no el trobava, o un incident viscut a la platja de Tamariu que posa en evidència els prejudicis, sovint basats en el desconeixement, de la societat cap a aquests trastorns.

La idea de fer un llibre al voltant de la vida del seu fill va sorgir arran del hashtag #josepvalent. Una etiqueta que va néixer de la voluntat de donar a conèixer que és el TEA. Més detalls, en aquest enllaç.

Dia internacional dels Museus a Reus

Els Museus de Reus se sumen a la celebració del Dia Internacional dels Museus i presenten una programació per a tot el mes de maig, que inclou portes obertes, visites guiades a espais de reserva, activitats familiars, itineraris de carrer i projectes expositius dels més joves, sense oblidar els més grans, amb un retrobament del col·lectiu amb totes les mesures de seguretat per poder gaudir de la festa dels Museus.

Aquí hi trobareu tots els detalls, de les activitats previstes. 

 cartell_dim21.jpg

8es Jornades del romesco a Cambrils

I si després de veure una exposició a Reus us ve de gust baixar a Cambrils a fer un bon àpat, esteu de sort. I és que ja uns dies que a la vila marinera hi tenen lloc les 8es Jornades del romesco, dedicades precisament a aquesta salsa típica que tanta alegria aporta a segons quines menges. 

Prop d'una trentena de restaurants oferiran menús i 'platillos' fins al 23 de maig. Si voleu saber quins són, què us ofereixen i per quins preus, cliqueu aquí.

'Rawscenography', al Museu de la Vida rural de l'Espluga

També en el marc del Dia Internacional dels Museus, a l'Espluga de Francolí s'hi ofereix dissabte 'Rawscenography', un conjunt de diverses intervencions efímeres projectades per Maria Monseny, dissenyadora d’espais especialitzada en escenografia, que cohabitaran al Museu de la Vida Rural amb la complicitat de FiraTàrrega, tot apel·lant a la sostenibilitat i la inclusió com a eixos cabdals.

Es tracta d’una sèrie d’intervencions que, col·locades en diversos espais del recinte, dialogaran no només amb la resta de propostes que també s’hi acullin sinó també amb els mateixos visitants.

L'horari és de dos quarts d'11 del matí a dos quarts de 10 de la nit. Més detalls, aquí

Caminant pel Cap de Salou, amb el Gepec

Diumenge (de 9 del matí a 2 del migdia), el Gepec organitza una activitat per fer salut i gaudir del medi natural de les nostres comarques. En concret, el col·lectiu ecologista proposa una caminada pel Cap de Salou, amb sortida des de la platja de Llevant i, seguint el camí de Ronda, que porta per la mateixa línia de costa, per anar fins a la Pineda.

El recorregut consta de 9 quilòmetres, amb alguna zona amb dificultat ja que es camina sobre el roquer. Cal anar ben calçat i vigilar bé amb la canalla. L’objectiu de la sortida és conèixer l’entorn natural d’aquest tram de la costa de Salou.

A partir d’aquí teniu l’opció de quedar-vos a dinar o tornar a peu o en bus a Salou. La tornada a Salou en bus de línia costa uns 3 euros i passa cada 60′ a l’hivern i cada 30′ a l’estiu. També hi ha bus cap a Tarragona. 

L'activitat és de franc. Més informació i inscripcions, aquí.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges