Divendres, 19 de Juliol de 2024

Els infants formulen les seves propostes per a la ciutat

10 de Juny de 2021, per
  • Una imatge de l'acte telemàtic

    Ajuntament de Reus

L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha presidit aquest dijous 10 de juny l'Audiència Pública del Consell d'Infants en la qual els representants dels centres educatius participants han presentat al consistori les propostes treballades durant el curs sobre com millorar els centre cívics i la participació ciutadana dels infants. L'acte, que s'ha realitzat per via telemàtica i en el qual hi han assistit diversos membres de la corporació municipal, també ha comptat amb la participació del regidor d'Educació, Daniel Recasens, que promou el programa; i la regidora de Participació, Bon Govern i Serveis Generals, Montserrat Flores, com a regidora responsable del tema tractat durant el curs.

21 escoles participants

Enguany, 21 escoles de Reus han portat el programa Infants Ciutadans: Alberich i Casas, Cèlia Artiga, Els Ganxets, General Prim, Isabel Besora, Joan Rebull, La Salle, Maria Cortina, Marià Fortuny, Maria Rosa Molas, Misericòrdia, Montsant, Mowgli, Prat de la Riba, Presentació, Puigcerver, Rosa Sensat, Rubió i Ors, Sant Josep, i Sant Pau.

El programa està promogut des de la Regidoria d'Educació i se centra en l'alumnat de 5è de primària de les escoles inscrites. Cada curs es proposa un tema sobre el qual demanar l'opinió dels infants i promoure així en el si de les escoles espais de reflexió al voltant d'un àmbit en què el govern de la ciutat té molt d'interès a millorar, i per tant està obert a escoltar i incorporar la mirada de tota la ciutadania. Per això compta amb la col·laboració professional d'una altra regidoria que està més vinculada al centre d'interès proposat.

Enguany, l'encàrrec que s'ha fet als infants ha estat com millorar els centres cívics i la participació ciutadana dels infants, i s'ha treballat conjuntament amb la Regidoria de Participació, Bon Govern i Serveis Generals.

Les diverses propostes que han realitzat els alumnes durant l'acte es poden conèixer aquí

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges