Dilluns, 12 d'Agost de 2024

L'ampliació del govern de Tarragona no suposarà contractar nous assessors

29 de Juny de 2021, per Josep Maria Llauradó Serra
  • L'assemblea de la CUP s'ha celebrat aquest dimarts al vespre al jardí del Teatre Metropol.

    CUP

El nou cartipàs municipal a l'Ajuntament de Tarragona no comportarà la contractació de més assessors. Així ho ha confirmat Eva Miguel, portaveu de la CUP i regidora d'Habitatge i Medi Ambient, en una assemblea de rendició de comptes celebrada aquest dimarts al vespre al jardí del Teatre Metropol, per fer balanç de la meitat de mandat.

Aquesta era una de les incògnites a revelar després que el passat 15 de juny es fes públic l'acord d'incorporar Junts per Tarragona i la CUP a l'executiu, en detriment d'En Comú Podem. Un cop conegut el repartiment definitiu de les carteres, el consistori només té pendent saber si podrà fer modificacions al capdavant de les empreses municipals i organismes autònoms.

Eva Miguel, de fet, ha assegurat en una de les seves intervencions que l'actitud de Carla Aguilar (ECP) pot ser de "bloqueig" al fet que, per exemple, ella pugui presidir l'empresa d'habitatge (SMHAUSA) o Inés Solé, que liderarà Serveis Socials, pugui presidir l'empresa corresponent (IMSS). El vot contrari d'Aguilar en el darrer plenari en qüestions de tràmit ha fet veure a l'executiu que haurà d'anar amb peus de plom.

Van rebutjar-ho a l'inici del mandat

Segons ha explicat la CUP, la petició de contractar un nou assessor havia estat una possibilitat que s'havien plantejat per l'entrada a govern, però el context ha fet que ni tan sols provessin de tirar-ho endavant. La formació anticapitalista ha explicat a l'inici de l'acte com va ser la negociació de la investidura i, segons Laia Estrada, Esquerra Republicana els va oferir tenir més assessors i més representació als consells d'administració, malgrat continuar a l'oposició.

Junts per Tarragona ho va acceptar (el regidor Dídac Nadal va prendre possessió de la presidència de l'empresa de mercats), però la CUP ho va rebutjar segons Estrada per "demostrar que som diferents en base a fets concrets". "Volíem la certesa que el govern faria les coses diferents i complien amb l'acord d'investidura", ha afegit Estrada, que recorda que llavors van preferir "esperar" a entrar a l'executiu.

E D'aquesta manera, Junts (que ja tenia més assessors dels que li pertocaven per representació) i la CUP (que no en demanarà més) entraran al govern sense suposar un cost afegit. De fet, la CUP ja va advertir que les seves dues regidores continuarien cobrant el mateix que a l'oposició.

Miguel ha fet referència a les dificultats per aconseguir el compliment de l'acord programàtic de l'inici de mandat i el canvi de paradigma a partir de 2021. Tot i així, la regidora assegura que la interlocució amb En Comú Podem va ser escassa. En les explicacions posteriors, a resposta a les preguntes plantejades pel públic, han afirmat que durant la seva acció de govern la seva voluntat és la d'implantar la "transparència" també en aquells moments en què la mateixa estructura de l'administració suposi un "obstacle" per tirar endavant el seu programa.

A banda, Estrada ha plantejat una de les dificultats amb la que creu que es troba el partit: fer arribar les seves propostes i la tasca de les regidores. En aquest sentit, ha fet broma dient que una possible solució seria proposar un Aló presidente a l'estil veneçolà a Tarragona Ràdio en què hi hagués contacte directe entre ciutadania i govern.
 
 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges