Dimecres, 18 de Setembre de 2024

La plaça de la Ràdio

11 de Juliol de 2021, per Marc Busquets Obré
  • Una imatge de la plaça de la Ràdio, a finals de juny

    Marc Busquets

Amb aquest article, dedicat a la plaça de la Ràdio de Reus, encetem una sèrie d'estiu a Reusdigital.cat per posar en valor el patrimoni local. Amb el nom de Racons de Reus, al llarg de les properes setmanes recordarem carrers i places per on passem sovint, que trepitgem dia rere dia, i que no sempre observem. Enduts per la pressa, o potser per la rutina, no sempre tenim temps ni l'anim per aturar-nos un instant i detectar detalls, i recordar experiències i històries. 

El primer lliurament de la sèrie, doncs, se centra en la plaça de la Ràdio, a tocar del Carrilet. Va ser inaugurada tan sols fa set anys, pel 90è aniversari de Ràdio Reus, emissora que temps després s'acabaria traslladant al carrer Ample de la capital del Baix Camp. L'acte d'inauguració es va fer el setembre de 2014, en un dia de pluja, i va ser encapçalat pel batlle Carles Pellicer. Altres regidors el van acompanyar, així com comunicadors i periodistes vinculats a Ràdio Reus-Cadena SER
 
Si l'emissora ja no és a plaça, sí que hi perdura el veterà Cafè de la ràdio amb l'incansable Blas Díaz al capdavant, rere el taulell, atenent la parròquia amb professionalitat. "Abans aquí hi havia un gran caliu. Hi venien molts periodistes. En Buenafuente, en Graset i en Francino venien força cops per aquí, sí", va explicar uns anys enrere en un article d'aquest mitjà. Més enllà dels clàssics entrepans, les tapes són el gran reclam de l'establiment. El pop amb tomàquet, va subratllar Díaz, és l'estrella de la carta. 

Més enllà del Cafè de la ràdio, a la vora (al carrer del pintor Bergadà) hi trobem un temple per als amants de la cervesa artesana, La black de Reus, i un restaurant per als qui busquen experiències gastronòmiques de fusió anomenat Temptació sushi mex. 

L'espai que va deixar Ràdio Reus a l'edifici de la seva antiga seu, a banda, s'ha reconvertit en habitatges. La plaça recorda un temps recent però llunyà, quan el mapa comunicatiu local era un altre. En tot cas, aquest racó reusenc és ara lloc de pas per a molts, del sud al tomb de ravals, del tomb de ravals nucli antic endins, al Mercadal i voltants, on hi ha molts altres espais ocults que cal posar en valor. 
 

La placa de la plaça de la Ràdio Foto: Marc Busquets

 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Toca collons de Reus  11 de Juliol de 2021

Un escrit amb sentiment... !!

Molt ben escrit Marc, amb sentiment, amb molta nostàlgia, però com gairebé sempre el passat és record, i no es fa res per actualitzar l'espai, que és silenciós, acollidor, relaxant, amb molts transeünts diàriament com bé descrius, i gairebé abandonat . Amb tres locals molt representatius per a la degustació a la ciutat: Menjar, cerveses i tapes. "I ens diuen que donem idees per al futur de Reus-32".

Reportatges