Dilluns, 12 d'Agost de 2024

El consistori compareixerà al TSJC pel recurs de l'empresa FCC

23 de Juliol de 2021, per Marc Busquets Obré
  • Brossa en un contenidor, al carrer de Cambrils, a Reus

    ACN

L'Ajuntament de Reus es personarà al recurs que l'actual prestadora del servei de recollida de residus a la ciutat, Fomento de construcciones y contratas (FCC), ha interposat al Tribunal superior de Justícia de Catalunya (TSJC) contra l'adjudicació del concurs i el contracte corresponent a Valoriza-Romero Polo. Els socialistes han fet costat al govern municipal, mentre que el regidor no adscrit, Raúl Meléndez; Cs i la CUP s'han abstingut


El debat l'ha introduït la regidora d'Hisenda, Mariluz Caballero. Aquesta ha explicat que el TSJC ha admès a tràmit el recurs de l'empresa FCC per l'adjudicació del contracte a Valoriza. El tribunal, ha dit, ha reclamat al consistori que presenti l'expedient administratiu corresponent. Com a administració demandada, el termini per comparèixer expirarà el 15 de setembre, si bé el període per presentar al·legacions ho farà l'1 de setembre. 

Cal apuntar, a més, que al recurs de l'empresa FCC aquesta ha demanat mesures cautelars per tal de deixar sense efecte la formalització del contracte i l'acord al qual es va arribar al ple, temps enrere, per l'adjudicació a Valoriza. Fa uns dies es va saber que el Tribunal català de contractes sector public va desestimar el recurs que FCC va presentar contra l'adjudicació, raó per la qual ara ha anat al TSJC. 


Un cop s'ha donat pas al debat a l'oposició, el regidor Meléndez ha justificat la seva abstenció "per com s'ha produït tot" el refent a l'adjudicació i els recursos de Fomento. La líder de Cs Reus, Débora García, ha apuntat que s'abstindria a la votació. La portaveu cupaire, Marta Llorens, ha volgut recordar que "nosaltres hem anat avisant molt de temps, que un monstre com el de Fomento no es rendiria fàcilment", en al·lusió a la decisió de l'actual prestadora del servei a recórrer al TSJC. La independentista ha carregat contra la "innocència" del govern, ha tornat a insistir en la municipalització del servei "perquè és més barat, i fins i tot ho diu el Tribunal de comptes". Finalment, ha lamentat que "per tot plegat, i si res canvia", ens podem plantar amb una pròrroga de cinc anys". El grup municipal anticapitalista, com el taronja, també s'ha abstingut. 

Acte seguit, el portaveu socialista, Andreu Martín, ha fet una intervenció per advertir que la licitació "no va ser prou atractiva per a les empreses del sector", ja que "només se n'hi van presentar dues". En tot cas, ha matisat que "no s'ha de dramatitzar" pel nou pas de Fomento, si bé ha censurat els terminis del govern. "Hem anat tard, és així", ha dit. En tot cas, el PSC reusenc ha fet costat el govern i ha votat a favor de personar-se al recurs. 

Al segon torn del debat, la regidora Caballero ha volgut donar resposta a l'oposició. En aquesta línia, ha lamentat que "alguns grups hagin volgut qüestionar" la tasca dels serveis jurídics del consistori, i ha recordat altres causes en què "els tribunals ens han donat la raó". "Si som on som, si n'estem parlant, de tot això, és per una mala gestió", ha reblat a posteriori Llorens. Martín ha lamentat que "la qualitat actual del servei és terrible, per la manca de mitjans" a l'abast de la plantilla. 

Ha tancat el debat el batlle, Carles Pellicer, qui ha volgut mostrar el seu suport als serveis jurídics del consistori. L'alcalde ha volgut donar resposta a Martín sobre la suposada "terrible" qualitat del servei de recollida de residus. "El que problema que tenim és l'incivisme", ha conclòs. Aquest procediment judicial, han apuntat fonts municipals, "no afecta la posada en marxa del nou servei, que continua el seu curs". 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges