Dissabte, 12 d'Octubre de 2024

Set consells per no cremar-se la pell durant l'estiu

31 de Juliol de 2021, per Redacció
  •  

Estiu, sol i platja. Tres conceptes que gairebé sempre van de la mà i que, alhora, requereixen anar en compte. Qui no s'ha cremat mai a la platja per un descuit a l'hora de posar-se la crema solar? 

Com és habitual, i sobretot al començament de les vacances d'estiu, les primeres hores de sol són clau per la nostra pell. Fa gairebé un any que no rep tanta quantitat de radiacions solars durant tanta estona i l'hem de cuidar. I és que les cremades solars augmenten els risc de desenvolupar càncer de pell. A continuació, uns consells bàsics i senzills per aplicar-se correctament la crema solar i no cremar-se.

1. Cal protegir-se tots els dies. És fonamental tenir en compte que encara que no es vegi el sol perquè el cel està ennuvolat, les radiacions travessen els núvols i ens ataquen directament la pell. Així, és imprescindible protegir-se sempre.

2. Preneu el sol de manera gradual. Com dèiem, el cos i la pell no estan acostumats a rebre radiacions solars tan directament. Si ens exposem sense precaució i moltes hores de cop, podem cremar-nos i, fins i tot, patir alguna malaltia de la pell. 

3. Apliqueu-vos un protector solar adequat per a la vostra pell. Cada persona és un món i no tothom necessita el mateix tipus de protector, però sí que ha de ser, com a mínim, de 15 SFP.

4. Compte amb les dates de caducitat. Un protector caducat no fa l'efecte desitjat i ens podem acabar cremant igualment. Reviseu bé tots els protectors que utilitzeu habitualment perquè estiguin en les condicions adequades.

5. Protegiu-vos abans d'anar al sol. El protector s'ha d'aplicar abans d'anar al sol, en cas contrari no fa la funció desitjada. Per tant, penseu en aplicar-vos el protector o crema solar 20 o 30 minuts abans de l'expoisició al sol.

6. Amb una vegada no n'hi ha prou. L'efecte de les cremes solars no és infinit. És important aplicar-se'n la quantitat adequada i diverses vegades durant el dia: cada dues hores, després de cada bany o si se sua molt. 

7. Eviteu les hores fortes. Durant les hores centrals del dia, entre les 12 del migdia i les 4 de la tarda, la intensitat de les radiacions solars és més alta i augmenta la possibilitat de cremades. Així, eviteu estar exposats durant aquesta franja i busqueu espais amb ombra.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges