Diumenge, 29 de Setembre de 2024

Renaldo & Clara: és la seva manera natural d’expressar-se

01 d'Agost de 2021, per
  •  

El grup Renaldo & Clara va satisfer al públic que gairebé va omplir, aquest dissabte, el recinte del castell en la segona proposta del festival Garbinada pop de Falset. La pluja va obligar l’organització a traslladar el concert a un lloc tancat. El grup lleidatà, que agafa el seu nom de la pel·lícula de Bob Dylan, està centrat en la Clara Vinyals, que compon i canta totes les cançons.

Renaldo & Clara té les condicions per seduir fàcilment als amants del pop fresc, delicat i ple d’agradables detalls en arranjaments. La seva música ha evolucionat del folk cap el pop-rock, on els sintetitzadors i les caixes de ritmes han agafat més protagonisme. Per entendre'ns, ara fan un so més enèrgic. De fet, a Falset, algunes cançons convidaven al ball, però havíem d’estar asseguts pel protocol de la covid. Pocs van evitar seguir-les amb els peus.

Les seves lletres també atrauen i s’associen perfectament amb el tipus de música que fan. Són lletres molt planeres, que no simples. Estan basades en la quotidianitat de la Clara Vinyals, són reflexions i descripcions de coses i gent que l’envolta. Tot plegat, interpretat amb la veu de la Clara, caracteritzada per la seva suavitat i el seu accent de Ponent que reivindica sovint i que ho exemplifica en la cançó Una vegada.

Renaldo & Clara venien a Falset a presentar el seu últim àlbum L’amor fa calor, però naturalment van aprofitar també per fer un repàs a les seves anteriors produccions. Vam poder escoltar cançons com ara La finestra, Història, Fent Amics, Gira-sols, L’amor fa calor i moltes més. La Clara estava acompanyada per Hugo Alarcón (teclats i guitarra), Victor Ayuso (baix), Genís Bagés (bateria), el trio habitual que l’acompanya últimament, a més d’una noia a les veus.

Va ser més d’una hora de concert que va acabar amb aplaudiments, un parell de bisos i un tast de vi de la terra, com havia de ser. 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges