Dimecres, 31 de Juliol de 2024

Un equip tècnic ja treballa en la redacció de les al·legacions a la nova MAT

17 d'Agost de 2021, per
  • Una imatge dels representants dels municipis i administracions que han pres part a la reunió de dilluns

    Cedida

Representants dels municipis del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Penedès afectats pel traçat d'una nova línia privada de molt alta tensió (MAT), reunits el passat dilluns telemàticament, "van veure bé" participar d'una estratègia conjunta, tal com van acordar fa pocs dies els consells comarcals respectius. El principal acord radica en la redacció, ja en marxa, d'un paquet d'al·legacions conjuntes, atesa la "preocupació i perplexitat" que ha causat el projecte, una iniciativa privada que "respon als interessos econòmics d'un clúster energètic aragonès", segons s'ha assenyalat des del Consell Comarcal del Baix Camp. Aquest dimarts s'ha apuntat que un equip tècnic ja ha estat presentat i que treballa per redactar un paquet d'al·legacions al projecte.


La reunió telemàtica de dilluns va reunir 42 representants institucionals, la majoria alcaldes dels municipis que es veurien afectats per la nova MAT del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Penedès. A partir d'ara, un dels objectius fixats és que tots els municipis afectats pel traçat "se sumin a la iniciativa, ja siguin de la demarcació de Tarragona o Barcelona".

A banda dels alcaldes i regidors, també hi van participar els presidents dels consells comarcals del Baix Camp (Rosa Abelló), Baix Penedès (Joan Sans), Priorat (Xavier Gràcia), Alt Camp (Miquel Mateu), Ribera d'Ebre (Gemma Carim) i Terra Alta (Neus Sanromà). També van assistir-hi representants de la Diputació de Tarragona i de la Generalitat de Catalunya, entre les quals hi havia Assumpta Farran, directora general de l'Energia de la Generalitat, i Anna Bernadas, secretària de Medi Ambient i Sostenibilitat del departament d'Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural.

Més enllà de la "necessitat" de fixar amb celeritat una estratègia coordinada, la reunió ja va servir per presentar un equip tècnic que serà l'encarregat de la redacció d'un paquet al·legacions conjunt. La urgència d'aquesta redacció radica en el fet que va ser el passat 28 de juliol que el BOE (Butlletí Oficial de l'Estat) va publicar el procés d'informació pública de l'estudi d'impacte ambiental i la sol·licitud d'autorització administrativa d'aquest macroprojecte energètic. El termini finalitza el 10 de setembre.

L'equip tècnic en qüestió l'integren enginyers industrials, consultors ambientals i advocats especialistes en dret urbanístic, administratiu i local, que comptaran amb la col·laboració de tècnics comarcals i municipals. 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges