Divendres, 26 de Juliol de 2024

La CUP qüestiona les dades de Medi Ambient sobre benestar animal

19 d'Agost de 2021, per
  • Una noia, en un parc, amb el seu animal

    Nació Digital

La CUP ha assenyalat que les dades proporcionades per l’Ajuntament de Reus en benestar animal són "parcials i poden desvirtuar la realitat”. A través d'un comunicat, els cupaires s'han referit d'aquesta manera al balanç que ha fet el govern  i el regidor de Medi Ambient, Daniel Rubio, respecte a la gestió del servei de recollida d'animals de companyia a la nostra ciutat, així com del web per adoptar.


Després de la intervenció del regidor, per als cupaires "sorgeixen més dubtes que certeses sobre aquest tema”, tot apuntant a una suposada "manca de transparència" a l'hora de facilitar informació sobre "qualsevol tema, la qual cosa fa créixer les sospites de mala gestió". Els independentistes han assegurat que "any rere any" han sol·licitat dades municipals completes sobre "recollides, recuperacions, adopcions, inspeccions i defuncions" d'animals.

En aquest sentit, segons la CUP Reus, a les de dades de Rubio "contínuament hi manquen el número d'inspeccions i de defuncions" dels animals. La regidora anticapitalista Mònica Pàmies ha dit que "si la feina està tan ben feta, no hi ha d'haver cap problema en fer públiques les inspeccions que regularment ha de passar el centre Última Llar (o Fundació d'animals Camp de Tarragona), segons la Llei catalana de protecció animal".

Respecte a les defuncions, Pàmies ha recordat que la normativa exigeix un "informe de defunció" on cal que hi constin les causes de l'eutanàsia o mort de cadascun dels animals "per assegurar el compliment de la norma fonamental catalana de sacrifici zero".

Segons Pàmies, "el govern no pot parlar de benestar animal mentre sacrifica periòdicament coloms a la nostra ciutat, quan existeix una alternativa amb pinso esterilitzador, en funcionament a molts municipis del nostre país i d'Europa". 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Joan Anton Carricondo Oynate  20 d'Agost de 2021

Tots tenen gossos o gats?

Potser es poden donar estadístiques de quants membres d'aquesta agrupació han adoptat u animaló o bé el cuiden a casa seva!

Reportatges