Dissabte, 20 de Juliol de 2024

El govern central manté «intacte» el compromís amb l'estació intermodal

08 de Setembre de 2021, per
  • La ministra Sánchez

    ACN

El govern central ha decidit paralitzar l'ampliació de l'Aeroport del Prat per la falta de suport del Govern. Ho ha explicat aquesta tarda de dimecres la ministra de Transports de l'executiu espanyol, Raquel Sánchez, que ha apuntat a una "falta de consens i de confiança". D'aquesta manera, s'atura per ara la inversió de 1.700 milions d'euros que volia fer Aena i que tenia una afectació sobre la zona protegida de la Ricarda. "La nostra proposta només era convertir el Prat en un hub internacional i seguim amb la mà estesa per trobar una solució", ha recordat Sánchez.

"Cal el suport nítid i sense fissures per part de la Generalitat", ha remarcat, a la vegada que ha recordat que "els grans projectes requereixen grans consensos". 

Compromís amb els aeroports de Girona i Reus



Malgrat aturar l'ampliació de l'aeroport del Prat, Sánchez ha recalcat que l'executiu espanyol "no renuncia" a tirar endavant les obres per connectar els aeroports de Girona i Reus amb el tren d'alta velocitat. "Mantenim intactes aquests compromisos", ha asseverat, i ha assenyalat aquestes obres com a "infraestructures necessàries". Al mateix temps, la ministra ha garantit que el malestar de l'estat espanyol amb la Generalitat en relació a l'ampliació del Prat "no hauria d'interferir" en la celebració de la propera taula de diàleg entre les dues institucions. "Això d'avui no condiciona la voluntat de diàleg permanent del govern espanyol amb la Generalitat", ha dit Sánchez a preguntes dels periodistes.

De cara a aquest proper dijous s'ha convocat una compareixença de les autoritats reusenques per valorar la reunió dels integrants de la comissió d'Infraestructures de l'Ajuntament (en la qual hi ha el PSC) amb el president d'Aena, Maurici Lucena. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges