Dimarts, 03 de Setembre de 2024

Requisen 18 quilos de tabac en una operació al Camp

20 de Setembre de 2021, per
  • El tabac requisat.

    Guàrdia Civil

Agents de la patrulla fiscal territorial de la Guàrdia Civil de Cambrils en col·laboració amb la Unitat de Vigilància Duanera de Tarragona de l'Agència Tributària, han intervingut 18 quilos de picada de tabac que es trobaven al magatzem d'una empresa de paqueteria i s'havia adquirit a través d'una plataforma digital de compravenda de productes.

Amb motiu dels diferents serveis que estableix la Guàrdia Civil i l'Agència Tributària per a la prevenció del contraban, arran de les últimes intervencions practicades a la demarcació relacionades amb la intervenció de picada de tabac adquirit per mètodes il·legals i sense cap tipus de control sanitari, en el transcurs d'aquesta setmana, al magatzem d'una empresa de paqueteria van detectar diversos paquets que, per la seva olor podrien contenir labors de tabac d'origen desconegut.

Els enviaments intervinguts anaven dirigits a vuit destinataris diferents, de diverses poblacions de les comarques del Tarragonès, el Baix Camp i el Baix Penedès. En tractar-se d'enviaments amb productes clandestins, es van haver de realitzar diferents gestions per localitzar els receptors dels enviaments.

Després d'obrir els paquets, es va descobrir en el seu interior diverses bosses de plàstic amb picada de tabac mancada de precintes intracomunitàries ni documentació que emparés el producte. Per aquest motiu es va procedir a formular acta-denúncia a la Llei 12/95 de repressió del contraban, per la comercialització i circulació de gèneres estancats, a vuit persones d'entre 30 i 45 anys i de diferents nacionalitats, per adquirir tasques estancades fora dels canals legals establerts.

Les labors de tabac estan sotmeses a una fiscalitat molt elevada, la seva tributació per l'impost especial de les labors de tabac i la tributació de l'IVA ocasiona un elevat frau a la hisenda pública.

Tant l'Agència Tributària com la Guàrdia Civil prevé als consumidors que la comercialització de tabac fora de les vies legals establerts està prohibida, no comptant amb les garanties necessàries de qualitat i control a què es troba sotmès aquest producte, podent incrementar els riscos ja existents en el seu consum.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics