Diumenge, 11 d'Agost de 2024

Joan Carles Gallego: «El salari mínim actual preveu un horitzó de 1.200 euros»

04 d'Octubre de 2021, per
  • Rambla Nova, Tarragona.

    Maria Fernández Sadurní

Joan Carles Gallego, diputat al Parlament de Catalunya, s’ha dirigit als tarragonins convocats a la Rambla Nova aquest dilluns per En Comú Podem. Bona part de la compareixença ha estat basada en la reclamació de l’augment del salari mínim estatal, Gallego ha remarcat que aquest increment és un “primer pas” per assolir l’objectiu dels 1.200 euros mensuals previst pel 2023. Durant la compareixença s’ha fet menció ax les manifestacions de la societat tarragonina per defensar la classe treballadora els últims anys, així com les diverses denúncies vers la desindustrialització del Camp de Tarragona i, en especial, de la comarca del Baix Penedès.

En Comú Podem ha aplegat una vintena de persones per exposar els nous acords de govern sobre les pensions, el salari mínim i l’intent de derogació de la reforma laboral. Sota l’eslògan “Construïm el futur protegint el present”, Carla Aguilar, consellera a l’Ajuntament de la ciutat, ha presentat l’acte amb l’objectiu de “rendir comptes a la ciutadania” i ha instat a seguir mobilitzant la societat al carrer.

Teresa Fortuny, secretària de la Federació de Persones Pensionistes i Jubilades a les comarques de Tarragona, ha descrit les accions de la ciutadania tarragonina per combatre les baixades de pensions com un “orgull”: “Les pensions, com tot allò que és públic, tenen molts enemics: els que volen fer negoci”. Per la seva banda, Yolanda López, diputada al Parlament, ha instat al públic assistent a donar suport a les mesures que es duen a terme a les institucions: “Només som el 30% del Govern i ens costa molt arribar a qualsevol acord, necessitem el suport dels carrers”.

A més, s’ha fet referència a la futura negociació del Govern per la llei de l’habitatge, així com de la llei mordassa i la no resignació amb el salari mínim actual de 965 euros. Sota la màxima de tenir una voluntat política recolzada amb una àmplia legitimació social, Joan Carles Gallego ha insistit que “cal forçar els mecanismes de diàleg social amb els agents implicats per construir acords polítics, ja que les reformes imposades són una font de conflicte”.
L’acte d’En Comú Podem ha mobilitzat pensionistes i activistes afins al partit que han omplert una vintena de cadires durant més d’una hora i ha cridat l’atenció dels vianants de la Rambla Nova. El públic ha rebut les paraules de Teresa Fortuny entre aplaudiments i ha participat en un col·loqui final amb els ponents.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges