Dissabte, 13 de Juliol de 2024

El Port Tarragona participa en la BNEW Barcelona

07 d'Octubre de 2021, per
  • Una imatge de la taula rodona

    Cedida

El Port de Tarragona ha participat, per segon any consecutiu, en la fira BNEW Barcelona. La trobada internacional serveix de plataforma i altaveu per a compartir reptes i projectes en la logística en un entorn molt canviant on la sostenibilitat, la transició energètica i la innovació es perfilen com a claus per a l'èxit.

El president del Port, Josep M. Cruset, ha participat en una taula de debat, acompanyat per Enric Ticó, president de CIMALSA, Joan Carles Salmerón, expert en temes ferroviaris, Isidre Gavin, secretari d’Infraestructures i Mobilitat del Departament de Territori i sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, Jordi Torrent, Cap d’Estratègia al Port Barcelona, i dinamitzada pel periodista, Aitor Vieco.

Amb referència al tema del debat de la taula Cruset ha parlat sobre “la saturació de les vies ràpides, la prohibició de circulació dels camions determinats dies, les zones de baixes emissions de les ciutats, la falta de conductors, com passa al Regne Unit, impulsen el pas del transport de mercaderies de la carretera al ferrocarril. En aquest sentit, el Port de Tarragona, estarà preparat per a respondre a aquesta tendència i demanda del mercat amb l'entrada en servei de les terminals intermodals de la Boella i de Guadalajara-Marchamalo en 2023”.

I ha afegit que “és necessari que les infraestructures ferroviàries es preparin front a aquesta demanda perquè l'esforç que estan realitzant els ports i altres actors del sector siguin correspost i puguin posar camions sobre els trens sense problema”.

Cruset ha enfocat la seva participació en l'espai de BNEW en compartir amb els altres participants els reptes que té plantejats i, al mateix temps, escoltar experiències que li permetin escurçar terminis i millorar la seva implementació. “L'any 2023 serà un any crucial per al Port de Tarragona”, ha afirmat Cruset. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges