Dilluns, 26 d'Agost de 2024

«Desconnecta de les elèctriques»: l'apagada contra el preu de la llum és aquest divendres

08 d'Octubre de 2021, per
  • Apagada de llum a Nova York

    Europa Press

Aquest divendres es produirà la primera gran mobilització social contra l'increment del preu de la llum. Els partits independentistes catalans (ERC, Junts, CUP), bascos (EH Bildu), gallecs (BNG) i de les Illes Balears (Més per Mallorca i Més per Menorca) van emetre un comunicat fa unes setmanes en què convoquen a la ciutadania de tots aquests territoris a una apagada massiva i una cassolada aquest 8 d'octubre de les 10 a dos quarts d'11 de la nit.

La iniciativa també va ser secundada per 26 entitats socials i polítiques, entre les quals hi ha l'Assemblea Nacional Catalana (ANC), Òmnium, la Intersindical, el Sindicat d'Estudiants dels Països Catalans (SEPC), l'Associació de Municipis per la Independència (AMI) o el Sindicat de Llogateres.

Totes aquestes organitzacions han emès un comunicat aquest passat dijous en què se solidaritzen amb la classe treballadora perquè "haurà de destinar una part encara més elevada de la seva massa salarial al pagament dels subministraments bàsics".
  A banda, el comunicat emès pels partits polítics el setembre assenyalava el PP i el PSOE per "privatitzar, vendre i desmantellar" les empreses públiques, "desregulant el sistema" i deixant-lo "en mans del mercat". A més, denunciaven que els polítics d'aquests partits han acabat controlant aquest mateix mercat "des dels Consells d'Administració que ocupen no pocs expresidents i exministres" del govern espanyol. 

"Doncs bé, nosaltres, catalanes, basques i gallegues, fem avui un front comú contra l'oligopoli de les elèctriques i les seves amenaces, així com per a denunciar la inacció del govern espanyol", explicava el comunicat. A més, també lamentaven que "els nostres països" no tenen la "sobirania necessària per combatre l'estafa elèctrica" i per això demanaven "respondre junts al xantatge de les elèctriques".
 
[plantillagent]

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics