Diumenge, 14 de Juliol de 2024

Cansament, son i manca d'energia: així us pot afectar el canvi d'hora

27 d'Octubre de 2021, per
  • La matinada de dissabte a diumenge canvia l'hora.

    Pexels

Comença el compte enrere cap al canvi d'hora. La nit del dissabte al diumenge, del 30 al 31 d'octubre, a les 3 de la matinada seran les 2, de manera que la darrera nit del mes tindrà una hora més. El nou horari, que es mantindrà fins al mes de març, pot tenir efectes per a la salut.

Aquest canvi afecta una part de la població, que té menys energia i presenta dificultats per dormir. La raó és la manca de llum, en fer-se de nit abans. Un altre dels efectes és el cansament, produït per la disminució de la presència de vitamina D, que es troba a la llum solar i dona energia.

També són habituals els problemes de concentració: ja que els problemes de son tenen sovint com a conseqüència que els afectats estiguin més inquiets i amb més dificultats per focalitzar-se en una activitat. 

En la majoria dels casos el cos es regula sol al nou horari al cap d'uns dies, de la mateixa manera que ho fa quan un viatger pateix jet-lag, de manera que no cal amoïnar-se si es pateix algun d'aquests símptomes. Si persisteix amb el temps, sí que convé visitar el metge.

[plantillavirals]

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges