Dimarts, 23 de Juliol de 2024

Comença la restauració de l'església de la Mussara

05 de Novembre de 2021, per Marc Busquets Obré
  • Una imatge dels operaris, a la zona de l'església de la Mussara, dies enrere

    Ajuntament de Vilaplana

L'Ajuntament de Vilaplana ha informat que la setmana passada van començar les obres del projecte de restauració i conservació de l'església de Sant Salvador, a la Mussara. Els treballs han estat ajdudicats a l'empresa Constècnia 3, S.L. 

D'entrada, segons s'ha apuntat des del consistori del municipi del Baix Camp, les primeres tasques del projecte aborden el desbrossat de l'església i el seu entorn

Va ser a finals d'agost, en un ple extraordinari, quan es va aprovar l’expedient de contractació de les obres incloses en el projecte, amb un pressupost d'execució de 133.931,08 euros. Tot plegat preveu la realització d'una sèrie de treballs de consolidació de l’edificació existent, tot centrant-se en la torre del campanar, "per tal de frenar el seu avançat estat de degradació", segons es va apuntar llavors des de l'Ajuntament de Vilplana.

El projecte preveu igualment la rehabilitació de superfícies, el repàs de juntes, l'anellat del campanar, el tapiat de murs i la creació de contraforts. Aquest compta amb una subvenció del departament de Cultura de 54.829 euros, i una altra subvenció de Cultura de la Diputació, xifrada en 70.000 euros.


A banda, el consistori ha impulsat altres obres i millores. És el cas d'un seguit de tasques al cementiri, on s'han repintat parets i hidronetejat escales i elements diversos. Finalment, i a partir de la concessió d'un ajut de la Diputació, s'estan millorant els habitatges situats a l'antiga casa del metge. Altres localitats del territori també se n'han pogut beneficiar.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges