Dijous, 03 d'Octubre de 2024

Oques Grasses, Beret, Zoo, Manel, La Oreja de Van Gogh i La Pegatina a les Decennals de Valls

11 de Novembre de 2021, per
  • Cedida

Les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela de Valls 2021+1 han presentat la programació artística que es desenvoluparà entre divendres 28 de gener i diumenge 6 de febrer en cinc escenaris diferents, programats per les comissions d’arts escèniques i música. La Vela Principal, portada des de Roma i instal·lada a l’esplanada del Fornàs, acollirà els concerts de gran format per a audiències àmplies amb artistes i bandes tan destacades com Rosario, Rozalén, Beret, Don Patricio, La Oreja de Van Gogh, La Pegatina, Macaco, Oques Grasses, Manel, Zoo, Buhos, Suu, Els Amics de les Arts, Joan Dausà, Itaca Band, Els Pets o Miquel del Roig, acompanyades d’intèrprets vallenques com Maria Jacobs.

Deu d’aquestes formacions catalanes integren el concert 10 de les Decennals, mentre que la internacional Glenn Miller Orchestra juntament amb l’Orquestra Maravella protagonitzen el clàssic ball de gala. El Centre Cultural serà l’espai dedicat als musicals, la lírica i els espectacles internacionals amb la soprano navarresa María Bayo, la dansa de Los Vivancos, les vibracions de Mayumana, fusionades amb mappings i creativitats lumíniques. També, de la gira dels 50 anys de Quejío –el mític i trencador espectacle flamenc de Salvador Távora, qui va ser director de La Cuadra de Sevilla–, la coproducció La Flauta Màgica codirigida per Roger Padullés i Xavier Pastrana, així com els tres musicals La filla del mar del Grec de Barcelona i Focus, El Petit Príncep que per Nadal ja fa vuit temporades que aplega masses, i el familiar Bye Bye Monstre de Dagoll Dagom amb cançons de Dàmari Gelabert.

El Teatre Principal serà l’escenari quilòmetre zero vallenc amb les actuacions de la pallassa de projecció internacional Pepa Plana, les actrius Mar Ulldemolins i Cristina Murillo, l’actor Ricard Farré, la cantant Mariona Escoda, els músics Medir Bonachí i Francesc Sans –aquest acompanyant el cantautor Roger Mas– i l’estrena de la creació de dansa La boda, dirigida per Mònica Cervantes amb vallencs que han sortit de l’Escola Adagi.

L’escenari de la Cooperativa Agrícola s’incorpora al programa amb una proposta de narració i peces de petit format protagonitzada per vuit espectacles amb el lema 7 Candeles i una llibertatària, set dones protagonistes i una creació amb accent LGTBIQ+ dedicada a Ocaña, reina de las Ramblas. El pavelló del Fornàs acollirà les orquestres de ball i una revetlla jove, mentre que Les Violines lideraran la programació d’arrel centrada a la vela de la plaça de l’Oli. A principis de desembre es posaran a la venda els abonaments per als concerts i les representacions, que comptaran amb preus socials. També s’està treballant en alguns altres espais la programació dels quals de moment no s’ha desvelat.

Grans audiències a la Vela Principal


Divendres 28 de gener obrirà les nits Don Patricio, un dels artistes estatals més sol·licitats del moment. Rosario agafarà el relleu dissabte 29. Diumenge 30 serà el torn d’Oques Grasses, convertint Valls en una de les 10 ciutats seleccionades per a la seva gira 2022 que precisament s’iniciarà a les Decennals. Dimarts 1 de febrer Ray McVay, convidat per Glenn Miller Productions de Nova York, liderarà l’orquestra. Compartiran escenari amb la catalana Orquestra Maravella, amb 70 anys de trajectòria acabats de complir.

Dimecres 2 Rozalén i La Oreja de Van Gogh integren el mateix cartell per primer cop. Rozalén acaba de rebre el Premio Nacional de Músicas Actuales 2021 sent l’artista més jove que mai l’ha obtingut. Un altre doblet ben diferent serà el protagonitzat pel mestissatge compromès de Macaco i La Pegatina, que pujaran a l’escenari dijous 3.

El concert més pop serà el de Beret divendres 4. La cloenda de la Vela Principal serà el concert 10 de les Decennals, una síntesi de l’escena musical en català del moment amb deu artistes que difícilment es veuen junts en un únic espai. Per ordre purament alfabètic són Buhos, Els Amics de les Arts, Els Pets, Itaca Band amb la participació del bateria vallenc Jordi Busquets, Joan Dausà, Manel, Miquel del Roig, Maria Jacobs, Suu i Zoo.

Músiques d’arrel i orquestres


Les Violines seran les caps de cartell de la programació de músiques d’arrel a la Vela de la plaça de l’Oli, al Centre Històric. Immerses en la gira del seu 25è aniversari, incorporen la grallera Roser Olivé, qui precisament acaba de celebrar els 40 anys de la seva estrena com a intèrpret el 1981. A l’Oli també hi seran el vallencs Fenya Rai presentant el seu nou disc, o el duet Folk a Mitges, entre d’altres formacions. El pavelló Xavi Tondo del Fornàs, que estrena Pla d’autoprotecció, acollirà les orquestres de ball La Principal de la Bisbal, Metropol, Montgrins i Selvatana, i una revetlla jove.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges