Dimecres, 24 d'Abril de 2024

26.000 pagesos cridats a les urnes per les eleccions agràries de Catalunya

Unió de Pagesos, JARC i Asaja són els tres sindicats que han presentat candidatura

28 de Febrer de 2016, per ACN
  • Un pagès davant la mesa electoral

    ACN

Fins a la 1 del migdia, s’han emès un total de 6.970 vots. Per demarcacions, la participació ha estat d’un 27,27% a l’Alt Pirineu i Aran, del 22,98% a Barcelona, a la Catalunya Central del 33,52%, d’un 38,42% a Girona, d’un 22,18% a Lleida, d’un 30,35% a Tarragona i d’un 19,77% a les Terres de l’Ebre.

A la mesa electoral de Reus, al Baix Camp, estan cridats a votar un centenar de pagesos. A la comarca, la participació a les 13 hores era del 21,97%. Amb tot, els agricultors han coincidit en les mateixes reivindicacions: que es canviï la política de preus i que es potenciï el relleu generacional. Jordi Cases, agricultor de Reus, s’ha preguntat qui continuarà al camp un cop la seva generació es retiri. “No hi ha relleu després de nosaltres”, ha afirmat Cases, que ha dit que “que els preus estiguin tirats per terra” tampoc ajuda. “Si els preus s’ajustessin una mica millor, potser se solucionaria”, ha afirmat.

En aquest sentit, Cases, agricultor de fruita seca i olives, ha afirmat que una de les solucions seria “pactar preus mínims” i així els pagesos també tindrien més beneficis. “El pagès està fotut”, ha dit un altre pagès que ha votat a la mesa de Reus, Jordi Virgili, que també creu que cal que “canviï la política de preus i que hi hagi més iniciatives perquè el sector tiri amunt en lloc de tirar avall”. 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics