Els líders europeus han votat aquest diumenge a les eleccions a l'Eurocambra en uns comicis en què es pot trencar l'hegemonia tradicional entre populars i socialistes per l'ascens, per una banda, de forces populistes, euroescèptiques i d'extrema dreta, i, de l'altra, de l'alternativa verda i d'esquerres. El president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, ha assegurat que "cada vot compta" després de votar. També ha votat el president del Consell, Donald Tusk, des de Polònia, un dels estats on es para més atenció als resultats de la dreta ultra. L'italià Antonio Tajani, president de l'Eurocambra, ha emès el seu vot assegurant que "amb un simple gest, podem comptar més a Europa".
La participació, segons les primeres dades, serà més alta que en els comicis del 2014 a tota la Unió Europea, ja que puja en la majoria d'estats. De fet, en alguns casos ja era molt baixa, i no arribava, ni tan sols, al 25%. A França, on l'última vegada l'extrema dreta de Marine Le Pen va fer-se amb la victòria, la participació puja, i s'espera que pugui superar el 50%. El 2014 es va quedar en un només un 35%.
Els votants romanesos que viuen en altres estats de la UE, per exemple, fan llargues cues als col·legis dels seus consolats, i el primer ministre ha proposat allargar l'obertura dels centres fins les 11h de la nit.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics