Dissabte, 20 d'Abril de 2024

Arrenca la verema a les onze DO catalanes

A nivell global, s’esperen unes pèrdues al voltant del 20% de mitjana

22 d'Agost de 2020, per Redacció
  • Aquests dies arrenca la verema a la majoria de DO del país

    Cedida

Aquests dies arrenca la verema 2020 a la gran majoria de les denominacions d’origen catalanes. Una verema que, enguany, s’avança entre cinc i 10 dies respecte al 2019 i que, a més, vindrà marcada per una baixada de la producció a conseqüència del míldiu, que s’ha vist especialment afavorit per les condicions climàtiques dels darrers mesos, amb moltes pluges i altes temperatures. L’afectació del míldiu, tot i ser generalitzada, varia segons la zona de producció i també les varietats, amb més incidència en macabeus, merlots i ulls de llebre. Les vinyes treballades en ecològic s’han vist també més afectades mentre que aquelles que han seguit més controls fitosanitaris i operacions d’esporga en verd han aconseguit esquivar millor el fong.

A nivell global, s’esperen unes pèrdues al voltant del 20% de mitjana. La verema 2020 a les 11 DO catalanes està previst que s’allargui fins a finals d’octubre o principis de novembre, quan s’acabaran de veremar les vinyes conreades a més alçada, per exemple a la zona del Pallars Sobirà, a la DO Costers del Segre; a la zona nord de la DO Montsant; o a la zona de Porrera, a la DOQ Priorat.

Les varietats més primerenques

En aquestes primeres setmanes de la verema 2020, tant a la DO Penedès com a la DO Conca de Barberà, la DO Pla de Bages o la DO Catalunya es comença ja a veremar el chardonnay, una de les varietats més primerenques. En el cas de la DO Tarragona o la DO Alella, a la verema del chardonnay se suma també el moscatell, mentre que a la DO Empordà o la DO Terra Alta es comença amb una primera verema de garnatxes blanques que busca més acidesa i menys grau. Més endavant, a la DO Terra Alta es fa una segona verema de garnatxes blanques amb l’objectiu d’obtenir més grau i cos.

Pel que fa a les varietats més tardanes, trobem el picapoll a la DO Pla de Bages, el cabernet sauvignon a les zones amb més alçada de la DO Costers del Segre, algunes vinyes de trepat de la DO Conca de Barberà, la parellada de la DO Penedès i carinyenes i garnatxes negres de la DO Terra Alta, la DO Tarragona, la DO Montsant o la DOQ Priorat.

Sobre la campanya ‘Gaudeix del que és bo '#ViCatalà'’

Sota el lema 'Gaudeix del que és bo '#ViCatalà'', les 11 DO catalanes, amb el suport de la Generalitat de Catalunya a través d’INCAVI, han unit esforços "per apropar al consumidor que viu a Catalunya als vins catalans amb Denominació d’Origen", s'ha assenyalat.

"Modernitzar la imatge del vi català, apropar-lo al consumidor no expert i desvestir-lo de complexitat" són alguns dels eixos d’aquesta campanya que té com a objectiu fonamental la promoció del consum de vi català, "no només perquè són els vins de proximitat sinó perquè són bons i de qualitat", s'ha volgut destacar. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics