Dilluns, 17 de Juny de 2024

Creativitat al voltant de la marca Priorat

La botiga 'El Porticó' de Falset ha editat quatre models de samarretes de la comarca

24 d'Agost de 2010, per Georgina Giné
  • Guillem Soler i Natàlia Sanahuges

    Georgina Giné

  • Diferents models de les samarretes

    Georgina Giné

La parella va aprofitar la Fira del Vi de Falset, que es va celebrar el passat mes de maig per presentar-les al públic. En total, s'han editat quatre dissenys sobre tres colors. Una de les samarretes port al nom de Priorat en vertical, una altra juga amb la frase 'Priorat, terra de secà' amb una espina de peix, en una altra hi consten tots els pobles de la comarca i la última incorpora una gota de vi.

S'han editat samarretes amb el model d'home i el de dona amb negre, morat i blanc i, a més, també se n'han fet per nens, amb els mateixos dibuixos però amb verd, vermell i negre.

El producte repon com a mirall de la gent i el paisatge prioratí. Segons Soler, "dissenyant les samarretes estic definint com interpreto la gent de la comarca, una gent directa i amb unes idees clares". El dissenyador creu que al Priorat "es concep tot d'una manera artesana", tot i que sempre "s'arriba a un punt on es va deixant l'artesania per buscar el punt mig", tal com ha fet ell amb les samarretes.

En aquest sentit, les samarretes s'ofereixen dins d'un envàs de cartró. D'aquesta manera, no cal donar bossa, és reutilitzable i "li dóna un valor afegit al producte". Segons el dissenyador, "ho donem com una cosa de qualitat i volem fer aquest pack sencer perquè creiem que és el producte que a mi m'agradaria rebre".

Per la seva banda, la Natàlia amb la seva botiga també s'ha volgut diferenciar i buscar coses que surtin "una mica del convencional". "Busco coses diferents en tallers petits, que la gent no trobaria en altres llocs", explica la propietària d''El Porticó'. Segons Soler, "avui dia, si no dones un valor afegit, mores".

L'establiment sempre ha buscat coses noves, ja que "en un poble d'una comarca petita el mercat es col·lapsa molt ràpid i necessites innovar", comenta Soler. De moment, la parella està satisfeta amb la iniciativa, ja que han tingut més demanda de la que s'esperaven i han hagut de fer més tirades. Del mes de maig fins ara porten unes 600 samarretes venudes.

Tot i això, la parella vol seguir treballant i tenir una continuïtat. Per això, el Guillem ja està treballant per presentar nous dibuixos per la propera Fira del Vi. "Tenim ganes de fer una sèrie i cada any treure nous dissenys", assegura la Natàlia. A més, la parella explica que si tenen encàrrecs personalitzats, com ara fer dissenys per algunes entitats o poblacions, també ho duran a terme.

Les samarretes es poden comprar a la seva botiga 'El Porticó', de Falset; a l'agrobotiga de Gratallops, al Molí Nou d'Escaladei, a l'Oficina de Turisme de la comarca i properament, a la Cooperativa Agrícola Falset-Marçà.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital.cat samarretes priorat

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges