Dissabte, 16 de Novembre de 2024

Creps Suzette, unes postres per fer passar el fred

26 de Gener de 2013, per Redacció
  • Una crep Suzette, servida a taula

     

===Ingredients:===

Per a la massa de les creps: mig litre de llet tèbia, 200 grams de farina tamisada, tres grams de sal, 50 grams de sucre glacé, 50 mil·lilitres d'oli, tres ous, 50 mil·lilitres de Grand Marnier, 25 grams de mantega fosa, la ratlladura d'una llimona, 10-20 grams de mantega per untar entre crep i crep.

Per a la salsa Suzette: 100 grams de mantega, 100 grams de sucre, el suc de dues taronges grans, la pell d’una taronja a tires, el suc d'una llimona, mitja pell de llimona a tires, 250 mil·lilitres de suc de mandarina.

Per a flamejar: Grand Marnier.

===Preparació:===

Per la massa de les creps: tamiseu la farina, la sal i el sucre. Bateu els ous i incorporeu-hi la farina, sense deixar de batre afegiu la llet tèbia, el licor, l'oli, la mantega fosa i ajunteu la ratlladura de llimona. Barregeu bé. Ha de quedar una massa uniforme. Deixeu reposar la massa com a mínim una hora tapada i a la nevera.

Escalfeu una paella o una crepera amb una mica de mantega i aboqueu-hi una mica de massa. Moveu immediatament la paella amb el fi de que la massa es reparteixi uniformement formant una capa fina. Coeu la crepe dos minuts i doneu-li la volta amb l’ajut d'una espàtula. Entre crep i crep removeu la massa per evitar que es formin pòsits de farina. Poseu les crepes cuites unes sobre les altres. Reserveu.

Per a la salsa Suzette: exprimiu els cítrics i talleu-ne la pell en juliana. Reserveu. En una paella desfeu el sucre i quan comenci a transparentar incorporeu-hi la mantega i deixeu que es fongui. Incorporeu els sucs a la paella. Deixeu que es redueixin una mica a foc mig per evitar que es cremi el sucre. Incorporeu les pells dels cítrics i deixeu que es concentri la salsa. Afegiu els creps doblegats i deixeu que s’impregnin de la salsa.

Serviu tres creps per persona juntament amb Una mica de salsa i procediu al flamejat amb un rajolí de Grand Marnier, deixant que es cremi una mica l'alcohol.

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics