Dijous, 01 d'Agost de 2024

De Reus a la Xina per donar a conèixer Gaudí i Jujol

13 de Febrer de 2023, per Estel Romeu
  • Un dels dibuixos cedits per l'Arxiu Jujol a la mostra Meet Gaudí

    Cedit per l’Arxiu Jujol

8.882 quilòmetres és la distància en línia recta que separa Reus i Beijing: el viatge que farà l'exposició Meet Gaudí el pròxim mes de març. Impulsada per l'empresa consultora Bcn Specialized Works en col·laboració amb el Beijing Zhongchuang Culture Tourism Group, Reus Promoció i el Gaudí Centre; la mostra d'art sobre Antoni Gaudí i Josep Maria Jujol arribarà a diverses ciutats de la Xina fins al 2024.

Reivindicar la figura d'Antoni Gaudí a la Xina


Meet Gaudí s'ha creat amb la voluntat de portar la figura d'Antoni Gaudí a la Xina i donar a conèixer les seves obres. Segons la directora de Bcn Specialized Works, Ting Zhang, reusenca d'adopció, "la primera impressió que vaig tenir de Gaudí va ser de petita, quan estudiava a la Xina, i quan vaig venir aquí i vaig veure els seus edificis, em van encantar i vaig voler donar difusió a la figura de Gaudí i a la ciutat de Reus".

Zhang explica que en aquest país asiàtic es coneixen les obres i els edificis emblemàtics de l'arquitecte, com la Sagrada Família o el Parc Güell, però no qui és l'autor. D'aquesta manera, la mostra Meet Gaudí persegueix la voluntat de fer pedagogia sobre el geni modernista i la seva biografia a través de peces com maquetes, dibuixos, fotografies, mobles i vídeos de divulgació, cedits pel Gaudí Centre.
 

La directora Ting Zhang i Josep Maria Jujol, fill de l'artista. Foto: Cedida per BCN Specialized Works, SL


Conèixer el geni modernista i els seus col·laboradors


A aquest objectiu se li suma també la figura de Josep Maria Jujol, artista que va col·laborar en moltes de les obres de Gaudí amb l'art de la forja o el trencadís. I és que un cop creat el projecte, Bcn Specialized Works va arribar a un acord amb l'Arxiu Jujol per incloure l'arquitecte i artista a la mostra i portar la seva obra també al públic xinès.
 
[blockquote]«Jujol ha estat un dels col·laboradors més destacats de Gaudí pel color que ha donat a les obres de l'arquitecte, el tipus de forja, els vidres, etc.»[/blockquote]
Zhang explica que "Gaudí, fora de l'acadèmia, allà és poc conegut i Jujol, encara menys, però això no significa que sigui menys important. Aquí s'ha reivindicat més recentment, però Jujol ha estat un dels col·laboradors més destacats de Gaudí pel color que ha donat a les obres de l'arquitecte, el tipus de forja, els vidres, etc.". La mostra inclou una col·lecció de dibuixos, cedits des de l'Arxiu Jujol, i una reproducció de vitralls de la cripta Güell, fets també per l'artista.

L'exposició Meet Gaudí recorrerà la Xina fins a l'agost del 2024, visitant les ciutats de Xangai, Pequín, Hangzou i Nanjin. S'espera que rebin una afluència de fins a un milió de persones durant aquest temps. "Ens interessa promoure els artistes del territori, de Reus i del Camp de Tarragona. Barcelona té els edificis, però els artistes són d'aquí, volem que es vegi que hi ha moltes obres creades al territori i mostrar la faceta de Gaudí com a director de les obres, no només com a arquitecte", explica Zhang.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges