'El Llindar' és una nova proposta cultural de la Selva del Camp, que, durant els divendres de juliol, portarà les arts en viu a espais patrimonials poc coneguts de la Selva del Camp. El certamen, organitzat conjuntament per l'Ajuntament de la Selva i l'associació cultural Empelt, se celebrarà els dies 12, 19 i 26 de juliol, comptarà amb un duet de música clàssica, un recital poètico-musical que girarà al voltant de l'avellana i tres propostes emmarcades en el festival Escena Germinal.
Els encarregats d'estrenar el cicle aquest divendres 12 de juliol, a les 10 de la nit, als jardins de l'Abel Ferrater, és el duet pianístic format per la selvatana Júlia Fortuny i el barceloní Bernat Sánchez, i ho faran amb l'espectacle 'Miniatures a quatre mans'. Tots dos es posaran als teclats del mateix piano.
El duet pianístic es va formar en la seva etapa d'estudiants al Conservatori del Liceu, ha estat guardonat amb diversos premis i ofert concerts per tota Catalunya, Espanya, Àustria, Kazakhstan i Israel. A parer de Júlia Fortuny aquesta agrupació musical "permet moltes possibilitats", encara que també ha admès que requereix una "certa sincronia, especialment quan comparteixes un mateix instrument". El fet de tocar a quatre mans un piano implica una coordinació tècnica però també física. Compartir un espai reduït també atorga, segons la pianista "una intimitat única".
Pel que fa al repertori del concert a la Selva del camp, Júlia Fortuny avança que han optat per suites o peces petites, d'una durada d'entre dos i quatre minuts i que formen un eix temàtic. Els assistents escoltaran des de la dansa de la Suite - Ballet Souvenirs de Samuel Barber, fins als ritmes russos d'inspiració folklòrica de Sergei Rachmaninoff, a més d'altres compositors com Frederic Mompou o Maurice Ravel.
Tot i l'experiència de la parella en altres escenaris a l'aire lliure, Júlia Fortuny opina que iniciatives com aquesta permeten apropar la música clàssica a un públic diferent, menys avesat a aquests formats. L'artista ha qualificat aquesta experiència de "porta d'entrada que permet la presència a famílies i persones del poble" i convida a tothom a fer cap a la representació. "Crec que el concert serà un viatge que permetrà al públic desplaçar-se a mons allunyats sense deixar els jardins de l'Abel Ferrater", ha afegit.
El cicle 'El Llindar' continuarà el 19 de juliol al Mas de la Rasa d'en Batlle, amb 'Les filles del vent. Es tracta d'un recital poètic acompanyat de música d'acordió i basat en textos de Xavier Amorós. Finalment, hi haurà dos espectacles, que s'han programat el 26 de juliol a les 8 del vespre a la finca experimental de Coselva, el Mas del Víctor. Concretament, es representarà un número de dansa 'A mí no me escribió Tennessee Williams', de la companyia Roberto G. Alonso, i 'Lady Panda', un espectacle de circ de Clara Poch.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics