Dijous, 20 de Juny de 2024

L'Ajuntament de Reus i l'Arquebisbat de Tarragona escenifiquen l'entesa pel Centre Catòlic

31 de Març de 2023, per Marc Busquets Obré
  • Llauradó, Pellicer i Planellas (tot signant el protocol) i Cedó, aquest divendres

    MBO

L'Ajuntament de Reus i l'Arquebisbat de Tarragona han escenificat, aquesta tarda de divendres, l'entesa sobre el futur del Centre Catòlic. L'alcalde, Carles Pellicer, i l'arquebisbe, Joan Planellas, s'han felicitat per l'establiment d'un "protocol de col·laboració", tal com l'han descrit, que ha de portar a la posterior signatura del conveni entre les parts per reformar l'edifici del carrer de la Presó i gestionar-ne la nova etapa. 

 

Cal el vistiplau del ple i del VaticàPlanellas ha agraït que les negociacions "s'hagin desenvolupat amb cordialitat" i amb "respecte", mentre que Pellicer ha volgut fer valer el paper del prior, mossèn Joan Anton Cedó, per desencallar les converses entre el consistori i l'Església. Per endavant, resta que les parts sotmetin a aprovació el protocol en qüestió. D'aquesta manera, el ple de l'ajuntament haurà de validar els continguts del conveni; l'Arquebisbat de Tarragona, al seu torn, haurà d'obtenir el vistiplau del Vaticà. 

En aquest sentit, cal destacar que Planellas ha apuntat que no sap el temps que pot fer-se esperar la resposta de Roma. Val a dir també que la primera ocasió en què es va anunciar l'acord, a finals de l'any passat, no es va apuntar pas que calgués que el conveni se sotmetés a debat al plenari. La signatura estava prevista al cap d'uns dies, però no es va produir. Passat festes, Pellicer va exposar que des de l'església s'havien imposat una sèrie de condicions afegides. Una d'aquestes, força controvertida, era una anomenada "clàusula d'estil" segons la qual al reformat teatre del Centre Catòlic no s'hi podrien representar manifestacions artístiques contràries a la moral cristiana. 

 

Cessió de franc per mig segleLa signatura d'aquest divendres implica una fórmula jurídica acordada entre ambdues parts que suposarà un dret de superfície a l'Ajuntament de Reus amb una durada de 50 anys. El consistori es farà càrrec de les obres i farà us de les instal·lacions, a excepció d'uns espais a la segona planta que seran per a l'ús de l'església, i per a oficines municipals de Cultura; també es donarà cabuda a l'Associació Bravium Artístic i Cultural. El president de l'entitat, Ferran Figuerola, ha estat present a l'acte. 

A la trobada hi ha estat present també la presidenta de la Diputació de Tarragona, Noemí Llauradó. Aquesta ha subratllat que l'ens supramunicipal manté la voluntat de contribuir al finançament de les obres tot donant suport a l'ajuntament. 

 

 

 

 

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegitCOMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges