Dissabte, 20 d'Abril de 2024

L’exalcalde Lluís Miquel Pérez, president electe del Centre de Lectura de Reus

Ha presentat a la Comissió de Garanties un compromís de delegació de funcions i dimissió en cas que sigui necessari a conseqüència dels processos pendents

  • Pérez, en una imatge d'arxiu

    J.C. León

Finalment, la candidatura de l’exalcalde de Reus, Lluís Miquel Pérez, ha estat la única que opta a la presidència del Centre de Lectura de Reus després que, fa uns mesos, l’actual president Jaume Massó decidís no repetir després de tan sols dos anys al càrrec. Esgotat el període de presentació de candidatures amb la concurrència d’aquesta única opció, la comissió de garanties prepararà, ara, l’assemblea ordinària del proper 25 de juny en què es presentarà i debatrà l’informe del president sortint i el president electe, Pérez, farà la lectura del seu programa d’actuació i dels integrants del nou consell directiu de l’entitat.

Segons els estatuts, els candidats a la presidència del Centre de Lectura han de tenir una antiguitat mínima de cinc anys com a socis (Pérez ho és des de 1971) i aportar un mínim de 50 signatures (l’exalcalde n’ha presentat un centenar, entre les quals figuren la dels expresidents vius que no formen part del consell de garanties). Tot i que fins a la data les accions judicials han estat positives pel que va ser alcalde de Reus entre els anys 1999 i 2011 i en previsió dels processos en curs, Pérez ha presentat un compromís a la comissió de garanties segons el qual delegarà les seves funcions durant els judicis pendents en la figura de la secretària general, que ocuparà Fina Masdéu. "Endegaria el procediment de delegació temporal de funcions previst als estatuts durant el temps que durés el judici i, si calgués, posaria a disposició dels socis, reunits en assemblea, la viabilitat del càrrec de president", ha assenyalat.

“Serà el centre neuràlgic de la direcció, d’aquesta en dependran moltes coses i és substituta natural meva”, ha explicat el president electe del Centre de Lectura a Reusdigital.cat respecte la figura de la secretària general. A banda de Masdéu, Pérez comptarà en el seu equip directiu amb Hèctor Fort com a interventor general, un càrrec que ja ocupa en el consell directiu sortint; Montserrat Amigó, que s’encarregarà de la secretaria del consell directiu; Josep Maria Farrés com a responsable de temes jurídics i financers i, Carme Just com a directiva de la Biblioteca

"He buscat gent de la meva confiança i persones conegudes”, ha destacat sobre el perfil dels integrants del seu equip, alhora que ha comentat que “són relativament joves, d’entre 50 i 60 anys” i “en plena activitat”. Un altre aspecte a destacar és que les dones seran numèricament majoritàries i que molts dels integrants del nou consell directiu han estat vinculats a la docència. “El Centre no pot fer política però no pot estar absent de la política” ha dit Pérez en relació a l’històric compromís de l’entitat amb els valors del catalanisme i el progrés social, un motiu pel qual ha destacat que el perfil de les persones de la nova junta compleix amb “la capacitat demostrada de gestió” i ideològicament és “coincident amb els pressupòsits” marcats durant generacions per l’entitat.

A aquests noms inicials, Pérez vol sumar altres persones amb delegacions de la presidència per a tasques concretes amb la idea “d’involucrar altra gent” i augmentar la participació a la més que centenària entitat reusenca que compta actualment amb uns 2000 socis.

Més enllà de la primera fase de l’ampliació

Respecte a l’esperada ampliació de les actuals instal·lacions de l’entitat, Pérez ha dit que es tirarà endavant la primera fase que inclou l’estructura i el tancament i que “mentre s’executa” es prosseguirà buscant “recursos per continuar-la”. “Hem de treballar el fet que som declarats d’utilitat pública en quant a beneficis fiscals per a empreses i el sistema de 'crowfunding'” per determinades activitats, ha apuntat el president electe.

“El Centre té una situació financera equilibrada però fràgil”, ha comentat sobre l’interès de trobar noves fonts de finançament per oferir noves activitats i serveis en la mesura del possible. “S’actuarà paulatinament” ha reconegut amb la voluntat d’anar “pas a pas” en el plantejament de noves iniciatives.

Nova aposta per la tecnologia i la ciència

Tot i ser conscient que els orígens del Centre de Lectura es basen en activitats humanístiques com la lectura i l’alfabetisme de la societat, Pérez té la voluntat d’intentar minvar la “bretxa digital” i fer una aposta per activitats vinculades a la tecnologia i la ciència, uns àmbits en els quals s’exploraran noves aportacions.

Llarga trajectòria a l’entitat

Soci des de l’any 1971, Lluís Miquel Pérez ja va estar vinculat al consell directiu de l’entitat durant les presidències de Jordi Escoda, Xavier Amorós i Josep Maria Balañà. “Em fa molta il·lusió” ha comentat alhora que ha definit el fet d’ocupar la presidència d’aquesta entitat amb més de segle i mig d’història com “una marca que la gent valora i a la qual s’ha d’estar a l’alçada”.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (2)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

J., A. Carricondo Oyonate  17 de Maig de 2019

Si més no... que faci!

És molt difícil negar la seva capacitat i gestió. Cal veure el seu projecte i la trajectòria futura. No crec que sigui pas dolenta per la ciutat i la cultura dels reusencs i de Catalunya.

Pau E.R.  17 de Maig de 2019

Negre, negre, negre

Negres auguris per a l'entitat. No li veig gaire futur.