Divendres, 22 de Gener de 2021

Carta oberta al delegat del govern, senyor Josep Enric Millo Rocher

25 de Maig de 2018, per Jordi Vinyals
  • Llaços grocs a la Selva del Camp

    CDR la Selva del Camp

El dimecres, 23 de maig, vam rebre a l’ajuntament un escrit seu en el qual feia referencia al principi de neutralitat de les administracions en la gestió dels espais públics i la responsabilitat dels ajuntaments en vetllar per la convivència. Des de la meva pròpia responsabilitat de govern a l’ajuntament de la Selva del Camp, em permeto fer-vos les següents consideracions:

1. Afirmar que determinades banderes, pancartes i símbols, corresponen a un o uns partits polítics concrets, és no voler acceptar la realitat d’un moviment ciutadà que supera l’àmbit de qualsevol opció política i que en exercici de la llibertat d’expressió, manifesta un desig o una protesta davant una situació que considera injusta.

2. Podem està d’acord en l’afirmació que els espais públics són de tots els ciutadans, de tots, també d’aquells que no estant conformes en tenir polítics catalans a la presó o a l’exili.

3. Vull manifestar-li amb certa satisfacció que, malgrat les provocacions de grups organitzats que venen de fora, en el nostre poble la convivència no s’ha vist afectada, no existeix cap ruptura. Tothom és lliure de manifestar les seves opinions de la manera que consideri, sempre amb respecte i tolerància.

4. Em sorprèn que vulgui traslladar la responsabilitat de la tensió política entre Catalunya i Espanya als ajuntaments del nostre país. Responsabilitat que, al meu entendre, hauria de ser assumida per aquells que alimenten l’anticatalanisme des de partits que es fan dir “constitucionalistes”. El que hauria de preocupar-li és que aquest discurs anticatalà qualli en la societat espanyola i doni vots a les enquestes. Vots que arrosseguen als principals partits de l’Estat a endurir els seus posicionaments.

Des de l’ajuntament vetllarem com hem fet sempre per la convivència, però crec honestament que des de l’Estat també s’hauria de fer alguna cosa per afavorir-la.

Atentament.

Jordi Vinyals és tinent d’alcalde de l'Ajuntament de la Selva del Camp

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (1)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Comentaris

Ganxet  26 de Maig de 2018

Prou

mentir, treballeu per tot el poble, que es pel que esteu, o voleu que existeixi enfrontament entre el ciutadans, perquè es el que,os conve? Cuan tinguem un ferit o pitjo, sigui del costat que sigui, i pel ritme que porteu falta poc, a las hores tot seran excuses i llàgrimes, al temps, neu fen cas de un fuigit i un xenòfob veure que pasa. I que consti, als de allà son igual que,els de aquí. Tots miren pels seu interès personal

Reportatges