Divendres, 22 de Gener de 2021

50è aniversari de Vopak Terquimsa a Tarragona

Parlem amb el seu director general, Eduardo Sañudo

29 d'Abril de 2020, per Redacció
  • Una imatge de Sañudo

    Cedida

Vopak Terquimsa compleix 50 anys des de la seva posada en marxa al Port de Tarragona. La companyia logística líder a la Mediterrània Occidental, propietat del Grup CLH i de Royal Vopak, suma cinc dècades de vida a la capital tarragonina. Eduardo Sañudo, és el director general de Vopak Terquimsa.

Un 2020 especial per Vopak Terquimsa, es compleixen 50 anys. Quin significat té per a la companyia aquesta important efemèride?

Sens dubte, la història d'Terquimsa és una història d'èxit. Per a nosaltres, com per a qualsevol companyia, arribar a complir cinquanta anys és sinònim d'haver fet moltes coses bé, i també d'haver entès les necessitats dels nostres clients des del primer moment. I sobretot vol dir que hem demostrat la capacitat d'adaptar-nos a un entorn que ha canviat enormement al llarg d'aquests anys.

Què destacaria com a organització d'aquests 50 anys de Vopak Terquimsa a Tarragona? ¿Segons la seva percepció què és el que més representa a la companyia amb la ciutat i l'entorn empresarial?

Sen dubte destacaria el nostre equip humà. El nivell de coneixement, dedicació i compromís de les persones que treballen a Terquimsa són el nostre veritable factor de diferenciació. La nostra ambició per assolir l'excel·lència i la nostra orientació a client són les nostres senyes d'identitat, al costat del nostre compromís amb les persones i amb la societat que ens acull. La majoria del nostre equip humà procedeix de ciutats i pobles del nostre entorn, senten l'empresa com a pròpia, coneixen i entenen el que significa la indústria química per a Tarragona, i són conscients de la importància del nostre treball per a la societat.

A nivell d'inversions, al Moll de la Química, Vopak Terquimsa s'ha caracteritzat en aquests darrers anys per dur a terme inversions destacades Alguna per a aquest 2020 o 2021 que ens pugui comentar?

Efectivament, des de 2016 hem invertit més de 20 milions d'euros per ampliar les nostres instal·lacions d'emmagatzematge a Tarragona, una cosa que hem executat en dues fases. Fa escassament un mes hem iniciat els treballs de construcció de la tercera fase de la nostra ampliació, que afegirà 17.000 m3 de capacitat i suposarà una inversió de 14 milions d'euros. La nostra presència a Tarragona és estratègica per a nosaltres i volem mantenir la nostra posició de lideratge.

La Covid-19 està tenint tot tipus de repercussions en el sector empresarial i en el teixit productiu al nostre país Com s'ha adaptat la companyia a aquesta extraordinària situació i què destacaria del que ens depararà el present més immediat?

La crisi de la Covid-19 ens ha posat a prova a tots, tant a nivell personal com evidentment a nivell organitzatiu. Com a empresa clau en la logística de les empreses químiques del territori hem fet un enorme esforç per mantenir el nivell de servei que els nostres clients necessiten. La indústria química és un actor imprescindible en la nostra vida diària, i encara ho ha estat més durant aquesta crisi, fabricant equips de protecció, desinfectants, productes per a la indústria farmacèutica, etc. L'equip humà de Terquimsa ha donat el millor de si una vegada més en les condicions més difícils.

Un 50 aniversari no es compleix cada dia. Vopak Terquimsa demana algun desig en el moment de bufar les espelmes?

Sens dubte, i tenint en compte el moment que vivim, el nostre principal desig és que superem aquesta pandèmia i que tots puguem tornar a la normalitat el més aviat possible. Desgraciadament les conseqüències d'aquesta pandèmia, principalment personals però també econòmiques, són enormes, així que és també el nostre desig que com a companyia puguem contribuir a superar aquestes conseqüències en el nostre territori.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges