Dimecres, 29 de Novembre de 2023

Bayer comença a recuperar les vendes del sector de la salut a la península

El 2014 l’àrea de salut va créixer un 3,3% gràcies als nous fàrmacs llençats al mercat

27 de Febrer de 2015, per Redacció
  • El director general de Bayer MaterialScience Iberia, Jesús Loma-Ossorio (dreta)

    ACN

El grup Bayer va facturar 1.011 milions d'euros a clients a la regió Iberia (Espanya i Portugal) en l'exercici 2014, un 2,4% més respecte a les xifres de 2013 (988 milions d'euros). La facturació només a clients espanyols va arribar als 811 milions d'euros, un 2,3% més en comparació amb els 792 milions d'euros registrats l'any passat. Per primera vegada en quatre anys, l’àrea de salut experimenta un creixement després de la important caiguda iniciada el 2010.

Les vendes a clients de Bayer HealthCare, dedicat al sector salut, van registrar el 2014 una xifra positiva després d'acumular una caiguda del 17% entre els anys 2010 i 2013. En concret, aquesta àrea va facturar 599 milions d'euros (479 només a l’Estat espanyol), fet que suposa un creixement del 3,3% en comparació amb l'exercici anterior (580 milions d'euros).

La consecució d'aquesta xifra positiva respondre principalment a la introducció de nous fàrmacs en les àrees de cardiologia i oftalmologia, així com al fet que durant 2014 no hi va haver grans canvis normatius que impactessin negativament a aquest negoci, com sí va succeir en exercicis anteriors.

El negoci de l’agricultura creix

La facturació de Bayer CropScience, dedicat al negoci de l'agricultura, va ser de 209 milions d'euros a la regió Iberia (173 milions només a Espanya), el que representa un creixement del 8,3% respecte a 2013, quan la xifra de vendes va ser de 193 milions. Aquestes xifres es deuen, en gran part, a les bones condicions climàtiques i a la introducció de noves tecnologies en la gamma de productes de protecció de cultius, des del seu desenvolupament a la seva aplicació en el camp.

Baixen les matèries primeres, puja l’automoció

Finalment, Bayer MaterialScience, dedicat a la fabricació i comercialització de materials d'altes prestacions, va registrar unes vendes de 202 milions d'euros (157 milions només a l’Estat), el que suposa una disminució del 5,3% respecte als 213 milions de euros de 2013. Aquesta disminució va respondre, principalment, a la baixada de les vendes en el mercat de matèries primeres i de productes intermedis, mentre que les vendes de materials d'altes prestacions a nivell local van tenir una evolució positiva. Sobretot gràcies a la bona marxa de la indústria de l'automoció i a l'activitat exportadora dels clients.

Sobre aquestes dades, el conseller delegat de Bayer a Espanya i Portugal, Rainer Krause, ha explicat que "gràcies novament a l'esforç de tots els nostres empleats, el 2014 hem estat capaços d'afrontar un entorn econòmic advers en l'àmbit sanitari". Amb tot, Krause ha assenyalat que en els últims anys Espanya "ha caigut diverses posicions en la llista dels principals mercats de Bayer al món", el que significa que altres països "estan incorporant la innovació de forma més ràpida i eficaç, i això, al final, repercuteix en la salut i el benestar de tots els espanyols".

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges