Cambrils ha viscut aquest diumenge una autèntica festa del peix blau i ha repartit 500 racions gratuïtes de seitó fregit al passeig marítim, en el marc de les noves jornades Cambrils amb gust de mar, que reivindiquen l'essència marinera del municipi a través dels productes de proximitat.
Amb l'objectiu de posar en valor el peix blau capturat pels vaixells de la demarcació tarragonina, l'organització de productes pesquers OPP92 Peix Blau CatSud-Tarragona, en col·laboració amb la Confraria de Cambrils i l'Ajuntament de Cambrils, també ha organitzat una visita familiar a la Confraria, una "master class" de seitó en vinagre i un concurs de receptes infantil.
La jornada ha començat a dos quarts d'11 del matí amb la visita a la Confraria i la "master class", amb la participació d'una trentena de nens acompanyats pels seus familiars, que han gaudit aprenent coneixements sobre la llotja, el peix blau i la preparació del seitó.
Posteriorment, s'han lliurat els premis del concurs infantil de receptes Ranxos a bord, en un acte que ha comptat amb la participació del president de la Confraria de Cambrils, Francisco Gil, el president de l'OPP92, Òscar Rillo, la regidora de Turisme, Camí Mendoza, i el director general de Política Marítima i Pesca Sostenible, Antoni Espanya. Els premiats han estat: Anastasia Ishkova, en la categoria de Creativitat, Nikolai Bulanov, en la categoria de Presentació, i Ritaj Auoahoud.
Al voltant de dos quarts d'1 s'ha iniciat la degustació gratuïta de seitó fregit, realitzat pels membres de l'OPP92 i per la Confraria de Cambrils. En total s'han repartit més de 500 racions de peix, que s'han esgotat en tot just una hora. La degustació ha estat amenitzada pel grup d'havaneres Ultramar.
Les accions formen part del Pla de Producció i Comercialització (PPiC) 2024 de l'OPP92, cofinançat per la conselleria d'Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i pel FEMPA. Amb aquestes activitats es pretén no solament promocionar el peix blau, sinó també defensar la dieta mediterrània amb el peix blau com a base de l'alimentació i fomentar el consum de peix entre la població, especialment entre els més petits.
El programa de les jornades Cambrils amb gust de mar, dedicades al peix blau, la gamba blanca i la canana, es tancarà diumenge 24 de novembre amb una degustació popular de cananes amb ceba i tomàquet de dos quarts d'1 a les 2 de migdia al Port de Cambrils, amenitzada amb la música de DJ Frank de la May.
Durant els 17 dies de les jornades, del 8 al 24 de novembre, diferents restaurants cambrilencs ofereixen un menú degustació o un plat amb algun dels peixos de les jornades com a ingredient principal, maridat amb vins i caves de les DO de les comarques de Tarragona.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics