Els cellers de la DOQ Priorat han començat la verema seguint un estricte control de la maduresa del raïm. Com és habitual es combinen les varietats blanques i algunes negres en funció de la ubicació i l’objectiu del vi. Les viognier, sirà i garnatxa són les més primerenques. Les previsions apunten que, si el temps es manté, la qualitat del raïm serà molt bona i la verema s’allargarà fins a finals d’octubre per a les varietats més tardanes com ara la carinyena i cabernet. Segons la DOQ Priorat, l’onada de calor de finals de juny, tot i tenir una gran afectació en algunes parcel·les en concret, quedarà compensada per l’entrada en producció de noves hectàrees de vinya.
Coincidint amb l’inici de verema, l’equip d’inspectors del Consell Regulador de la DOQ Priorat s’ha reforçat amb tres tècnics, els quals treballen per ajudar als viticultors i cellers a dur a terme la traçabilitat de la collita.
La DOQ Priorat la integren 532 viticultors que cultiven 2.080 hectàrees de vinya. Durant la verema passada es van collir 6 milions de quilos de raïms de varietats negres -cultivades en 1.872 hectàrees- i 481.620 quilos de raïms de varietats blanques -cultivades en 138,09 hectàrees-.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics