Diumenge, 21 d'Abril de 2024

Denuncien que la Generalitat ha gastat més de 100.000 euros públics en Hard Rock

15 de Desembre de 2021, per
 • Els terrenys on s'ubicarà el macroprojecte del CRT

  ACN

El nou planejament urbanístic del projecte d'ampliació del Complex Recreatiu i Turístic (CRT), de Salou i Vila-seca, ha costat als contribuents 108.398,18 euros. Són dades facilitades per les entitats ecologistes Aturem BCN World i el GEPEC, que volen denunciar així que no és cert que la Generalitat no hagi invertit "ni un euro" en el macroprojecte d'oci de la Costa Daurada.

Es tracta de contractes efectuats per l'Institut Català del Sòl, centrats en "treballs, estudis i informes pel nou Pla Director Urbanístic. Totes les despeses han estat per la via del contracte menor, és a dir, inferiors a 15.000 euros, fet pel qual no han estat publicitats". En tots els casos, les adjudicacions són a consultories externes a la Generalitat. Per tot plegat, Aturem Bcn World i GEPEC-EdC titllen de "males pràctiques" les que engloben aquest projecte i reiteren de nou la "necessitat d’abandonar-lo" i "treballar plegats per un futur del Camp de Tarragona que no passi pels macroresorts turístics, el joc i la ludopatia".

Els contractes són els següents:
 • Pla de compensació ambiental de la Modificació del Pla Director Urbanístic de reordenació del Centre Recreatiu Turístic de Vila-seca i Salou: 14.870,00 euros.
 • Estudi de permeabilització ecològica de la Carretera C-31B i TV-3148 del sector 1-CTI per a la Modificació del Pla Director Urbanístic de reordenació del Centre Recreatiu Turístic de Vila-seca i Salou: 8.468,90 euros.
 • Treballs de suport gràfic, suport al redactat normatiu i de la memòria d’ordenació per a la Modificació del Pla Director Urbanístic de reordenació del Centre Recreatiu Turístic de Vila-seca i Salou: 11.500,00 euros.
 • Estudi d’avaluació econòmica i financera i informe de sostenibilitat econòmica de la Modificació del Pla Director Urbanístic de reordenació del Centre Recreatiu Turístic de Vila-seca i Salou: 9.600,00 euros.
 • Redacció del model d’ordenació general dels espais lliures i equipaments públics, i la seva integració amb la vialitat del sector 1-CTI de la Modificació del Pla Director Urbanístic de reordenació del Centre Recreatiu Turístic de Vila-seca i Salou: 11.940,00 euros.
 • Estudi de pacificació del corredor de la C-31B entre l’Avinguda Pere Molas i la Carretera de la Pineda als termes municipals de Vila-seca i Salou, dins l’àmbit del PDU del CRT i en relació a la Modificació del Pla Director Urbanístic de reordenació del Centre Recreatiu Turístic de Vila-seca i Salou: 11.155,51 euros.
 • Avaluació de la mobilitat generada i estudi de trànsit de la Modificació del Pla Director Urbanístic de reordenació del Centre Recreatiu Turístic de Vila-seca i Salou: 11.723,77 euros.
 • Treballs de disseny, valoració econòmica i confecció dels plànols corresponents, les xarxes de serveis i de les infraestructures viàries internes i externes, a nivell d’Avantprojecte, de la Modificació del Pla Director Urbanístic de reordenació del Centre Recreatiu Turístic de Vila-seca i Salou: 14.500,00 euros.
 • Avaluació ambiental estratègica simplificada i Estudi d’integració paisatgística de la Modificació del Pla Director Urbanístic de reordenació del Centre Recreatiu Turístic de Vila-seca i Salou: 14.640,00 euros.
 • Aquesta informació resta tota credibilitat a les afirmacions del Govern de la Generalitat en relació al projecte i, per tant, ens cal alertar de nou de la despesa pública que el projecte ja ha ocasionat des de l’any 2012 i la que vindrà si finalment s’executa l’opció de compra-venda dels terrenys. Recordem que estan en risc 120 milions d’euros que inicialment anirien a mans de la Caixa i que el contracte no ofereix garanties suficients perquè Hard Rock pagui, ni al complet ni a l’instant.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics