Divendres, 14 de Maig de 2021

El Patronat de Turisme de la Diputació publica un decàleg per a museus i equipaments culturals per atraure públic familiar

08 d'Abril de 2021, per Redacció
  • Portada del decàleg

    Cedida

El Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha elaborat el decàleg per a museus i equipaments culturals de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre amb l'objectiu que aquests espais millorin el seu atractiu per al públic familiar que els visita. El document s'ha posat a disposició de les institucions, gestors d'equipaments culturals i museus i pretén ser una eina pràctica en l'estratègia de desenvolupament d'un model de turisme cultural adreçat a les famílies on questes siguin les protagonistes.

Disposar d'informació pràctica abans de fer la visita, comptar amb espais adaptats per a tothom, oferir continguts pràctics i entenedors, que les famílies puguin interactuar amb els espais i les històries, o que les visites es puguin fer amb dinàmiques i ritmes diferents són només algunes de les deu propostes del document. El decàleg que ara es fa públic recull les principals conclusions de l'estudi sobre nous models de museus i equipaments que el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona ha elaborat a partir de la feina conjunta amb responsables i gestors d'espais culturals del territori i les famílies, en el marc de l'Operació Patrimoni Cultural del PECT TurisTIC en família.

Aquest treball ha permès obtenir una radiografia dels actuals recursos culturals que es poden visitar, recollir les principals tendències del turisme familiar i identificar les necessitats de les famílies. Des del mes de juny passat s'han fet una quinzena d'entrevistes amb experts de l'àmbit cultural, s'ha parlat amb un total de 24 famílies amb filles i fills de menys d'11 anys i s'ha escoltat la veu dels més petits per tal d'aconseguir solucions creatives a les necessitats detectades.

Les 10 propostes principals, fruit d'aquest treball, es recullen en el decàleg que ara es posa a disposició dels diferents museus i equipaments culturals perquè tinguin a l'abast una guia amb recomanacions concretes a l'hora d'estructurar i dissenyar noves activitats i productes per al públic familiar. L'objectiu és generar una vivència única i diferencial que posicioni la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre com a referent internacional de gestió integrada dels espais culturals, on la visió dels infants i les famílies és ben present com a usuaris, prescriptors i futurs visitants dels equipaments.

PECT TurisTIC en Família

El PECT TurisTIC en família és un projecte de recerca i innovació que ha de marcar un abans i un després en el turisme de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre, un punt i a part en la seva definició i gestió com a destinacions turístiques familiars. D'aquesta manera, la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre es converteixen en un observatori i laboratori europeu de referència en tecnologies i tendències en turisme familiar.

PECT significa 'Projecte d'Especialització i Competitivitat Territorial'. El PECT TurisTIC en família és una iniciativa d'intervenció coordinada liderada per la Diputació de Tarragona. 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges