Dissabte, 23 de Gener de 2021

Els hotelers de la Costa Daurada confien en superar aquest estiu les xifres d'ocupació de 2015

A les cases rurals de l'Ebre la previsió és difusa perquè es manté la tendència de reservar a última hora

30 de Juny de 2016, per ACN
  • Turistes estrangers banyant-se en una piscina d'un hotel de Salou

    ACN

A les portes del mes de juliol, els hotelers de la Costa Daurada veuen amb optimisme certa millora de les previsions d'ocupació turística aquest estiu en relació al 2015, any que es va qualificar del "pitjor" de les dues darreres dècades. Erosionats l'any passat per la caiguda dràstica a la meitat del turisme rus i malgrat la previsió enguany que es recuperi entre un 10 i un 15%, l'augment principal, que anima el sector, es donarà en el turisme britànic. Els anglesos i també els francesos han optat aquest 2016 per la costa tarragonina en detriment de competidors directes com Turquia, Tunísia o Egipte. També la lleugera recuperació econòmica de l'Estat facilitarà, segons l'associació hotelera Salou-Cambrils-la Pineda, que incrementi el turisme nacional. Així, es confia superar el 83% d'ocupació del passat juliol i el 90% del passat agost als hotels. També els càmpings preveuen sobrepassar el 63% d'ocupació mitjana de 2015. En canvi, a les cases rurals de les Terres de l'Ebre la previsió d'ocupació a hores d'ara és més difusa i només els queda tornar refiar-se de les reserves d'última hora que han marcat el comportament de la clientela les últimes campanyes. Els hotelers de l'Associació Salou-Cambrils-la Pineda – que conforma 86 establiments- preveuen, des de la prudència, un estiu amb millors xifres d'ocupació que el de l'any passat. El president de l'entitat, Xavier Roig, ha remarcat que l'evolució de les perspectives i la previsió dels mesos de juliol i agost els "donen certa tranquil·litat" gràcies a l'augment del mercat britànic, el qual ja durant la primavera havia reservat fins al 80% de places que ocuparan aquest l'estiu. "Això fa que estiguem una mica menys amoïnats i puguem veure amb més tranquil·litat la temporada", ha reconegut Roig. Tot i el pes que tindrà aquesta campanya d'estiu el turisme del Regne Unit - seran 3 de cada 4 clients hotelers-, no es tem que el 'Brexit' afecti ni a curt ni a mitjà termini en l'ocupació hotelera de la Costa Daurada. Altra cosa serà l'efecte que pugui tenir la devaluació de la moneda en les despeses que assumeixi o pugui assumir cada turista.

Per reforçar la confiança en què aquesta no serà una "temporada dolenta" com la de l'estiu passat, els hotelers tenen d'aval de les dades del primer semestre de l'any. Segons l'Observatori de Turisme, els mercats britànic, irlandès i belga han augmentat les estades i també el percentatge de pernoctacions (un 4%) en establiments hotelers. Segons les xifres de gener a juny, s'ha passat del 52,7% d'ocupació de les places obertes en aquest període (19.558) el 2015, al 58,6% d'ocupació de les places obertes en aquest període (18.245) enguany. La recuperació es pot donar per dos factors importants. D'una banda, la millora de l'economia del turista nacional, el català i l'espanyol, i de l'altra, la preferència de francesos i britànics per la Costa Daurada enlloc de països afectats per la inestabilitat política del sud del continent i del nord d'Àfrica.

Tot i que el 2015 l'ocupació hotelera va caure un 7% respecte al 2014, els establiments de la zona han invertit, els dos últims anys, més de 100 milions d'euros en manteniment i millora dels estendards de qualitat dels hotels, dels apartaments i dels càmpings, així com en l'ampliació de serveis.

Els hotels no van superar el 86,5 de mitjana d'ocupació el juliol i agost passat però confien a recuperar, com a mínim, els nivells de 2014. El sector dels apartaments turístics també vol millorar xifres respecte al 2015 i es preveu una ocupació d'entre el 75% i el 80% al juliol i entre el 85% i el 90% a l'agost. També els càmpings volen mantenir la tendència a l'alça dels últims anys i sobretot superar el 63% d'ocupació mitjana de l'any passat - una xifra que es va quedar lluny del 75% de les previsions inicials-. El turisme francès i l'holandès són els principals clients dels càmpings.

Les previsions a les cases rurals de les Terres de l'Ebre són més difuses tot i que els empresaris dels allotjaments són optimistes. Actualment la previsió d'ocupació estaria al voltant del 70 i el 75% però aquest és un sector que funciona especialment amb la reserva de darrera hora. De fet, l'estiu passat no va començar especialment millor que enguany però, tot i que el juliol va registrar una ocupació regular, l'agost es va tancar amb el 90% de les places ocupades. El principal mercat dels allotjaments rurals ebrencs és el turisme de proximitat, amb un percentatge molt elevat de turista de Catalunya que, com ha explicat el portaveu de l'Associació de Turisme Rural de les Terres de l'Ebre (Aturebre), Juanjo Bel, ja no conté tant la despesa i comença a gastar més en oci i turisme.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics

Reportatges