Dilluns, 01 de Març de 2021

Gairebé la meitat dels empresaris de la zona confien que la situació millori en el futur

Un 44% considera que la realitat és pitjor que ara fa un any, segons el Radar Cambra del darrer trimestre del 2020

14 de Gener de 2021, per Isabel Martínez
  • Una imatge de la presentació del Radar Cambra corresponent al quart trimestre de 2020

    Cambra de Reus

Certa llum al final del túnel. Aquest és el missatge que han volgut destacar tots els ponents de la 28a onada del Radar Cambra, la que ha analitzat els resultats de les empreses del territori del quart trimestre de l’any 2020. “S’ncrementen les expectatives positives que dintre d’un any la situació estarà millor” ha assenyalat el responsable tècnic de la mostra, Hildebrand Salvat, de Ceres, sobre la percepció dels enquestats que han participat en aquesta darrera onada de l’any marcat per la pandèmia.

Una percepció que es basa en què un 47% dels participants de la mostra considera que “les coses aniran a millor” en el futur, un percentatge que gairebé calca el 48% que pensava de forma similar durant el segon trimestre del 2020 abans de les primeres restriccions de la tardor. Ben al contrari d’aquestes expectatives, la foto fixa sobre la situació actual que mostra el Radar Cambra mostra que un 44% de les empreses enquestades certifica que les dades mostren que s’està pitjor que fa un any.

“Tenim un missatge positiu però comprensiu” amb les dificultats de les empreses s’hi ha sumat a les percepcions positives de futur el regidor d’Empresa i Ocupació, Carles Prats, qui ha reiterat l’anunci de tirar endavant un pacte per l’ocupació a la ciutat. Amb la mentalitat de veure el got mig ple, Salvat també ha destacat que una quarta part de les empreses de la zona no han vist afectada la seva facturació per la pandèmia actual, una de les variables en les quals s’ha fixat el Radar del 2020 des de la irrupció del Covid-19.

A la inversa, aquest fet representa que un 75% de les empreses han tingut un impacte en la facturació que majoritàriament s’ha mogut entre el 10% i el 25%. A diferència del que es va percebre a l’onada del tercer trimestre, l’Índex de Confiança Empresarial té una certa “punxada” ha comentat Salvat. Després de repuntar a valors del 5,2% amb l’arribada dels mesos postconfinament i les notícies sobre la imminent vacuna, aquest índex torna a caure a resultats negatius de l’ordre del -1,6% en la darrera onada del 2020.

Al voltant d’un 59% dels enquestats també considera que l’activitat del seu sector retornarà a nivells similars abans de la crisi en una forquilla d’entre 6 a 18 mesos, lleugerament inferior als que ho pensaven en la tercera onada del 2020. Unes percepcions que també s’han volgut entendre com a missatges d’esperança vers el futur. Entre les dades curioses d’aquest darrer Radar Cambra del 2020 cal citar que la incidència de l’absentisme per factors com la cura dels fills o per malaltia o confinament es mou en nivells irrisoris, un 3% respectivament. Cal recordar que el Radar Cambra es ve realitzant des del 2013.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics