Aquest proper cap de setmana arrenca una nova missió inversa de la DO Montsant, ara amb un grup d’importadors dels Estats Units. L’agenda dels visitants, que arribaran a Falset el dissabte 18 de maig, s’iniciarà amb un dinar i seminari introductori sobre la denomació, amb tast introductori de garnatxes i carinyenes, les varietats més representatives d'aquesta.
Diumenge començaran els tours pel territori per conèixer de primera mà la diversitat paisatgística i cultural de la comarca, amb tastos de microvinificacions sobre el terreny per aprofundir en el coneixement de la DO Montsant i les seves particularitats, com ara els diferents sòls que es poden trobar a les sis zones que la conformen i que han donat pas als estudis de zonificació i caracterització de les seves garnatxes i carinyenes.
Dilluns serà el torn dels cellers, amb un 'showroom' on s’establiran reunions de 20 minuts de cada celler participant amb els diferents importadors. Ja dimarts, els importadors podran visitar les instal·lacions d’alguns dels cellers que s’emparen sota la DO Montsant per aprofundir una mica més en el seu coneixement.
Amb la realització periòdica d’aquestes missions inverses, la DO Montsant "segueix treballant la seva difusió en el mercat exterior, aprofundint més en els vins Montsant a través del territori", s'ha assenyalat. L'exportació representa el 45% de les vendes de la DO Montsant segons dades corresponents a l’any 2017. En el rànquing de països, els Estats Units són el primer país per volum d’exportació de vins Montsant, amb una mitjana de gairebé 500.000 ampolles l’any 2017.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics