Dimecres, 24 d'Abril de 2024

La DO Montsant comença una verema marcada per l'increment de la producció

Les pluges, més intenses que altres anys, expliquen, en part, les previsions optimistes per enguany

27 d'Agost de 2018, per Redacció
  • Detall del raïm.

    Cedida

La Denominació d’Origen Montsant acaba de donar el tret de sortida a la verema 2018, amb un retard d’uns deu dies respecte a la campanya anterior, inusualment avançada. Les previsions d’enguany són optimistes pel que fa a la producció, ja que s’estima que l’increment respecte a l’any anterior situarà aquesta verema en nivells propers a la mitjana de la DO Montsant, que està entre els 7,5 i els 8 milions de quilos.

El fort increment de les pluges respecte a anys interiors, amb dades que arriben fins a un 45% més en zones com Falset, és un dels principals motius que expliquen aquest increment de la producció. D’altra banda, la pressió de malalties fúngiques no ha afectat als rendiments, i la maduració del raïm ha estat la correcta, de manera que les vinyes han arribat a la collita amb una qualitat excel·lent.

La presidenta de la DO Montsant, Pilar Just, confia que aquesta “sigui una bona campanya, tal com indiquen els factors tècnics. A més, després de la prova pilot de l’any passat, aquest serà el primer que es portarà a terme un protocol de verema que garanteixi la traçabilitat i la qualitat final del nostre producte”. Aquest protocol comença amb un control del registre vitivinícola, i s’ha creat amb l’objectiu de continuar aportant garanties de qualitat tant als consumidors com als professionals del món del vi.

La verema ha arrencat amb la collita de varietats blanques a la part sud de la DO Montsant, tradicionalment la zona més primerenca. Les diferències existents entre les zones que conformen la DO Montsant, tal com demostren els estudis de zonificació, fan que la verema s’allargui fins als 2 mesos, amb importants marges de temps entre els cellers que es troben a la zona sud, com els de Masroig o Darmós, i els de la zona nord, a Cornudella i Ulldemolins. El punt àlgid de la verema a la DO Montsant arribarà a mitjans del mes de setembre quan, previsiblement, tots els cellers que conformen la DO es trobaran ja veremant les seves vinyes.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics