Dimarts, 20 d'Abril de 2021

Les pernoctacions a la Costa Daurada disminueixen un 3% durant el 2018

L'Aeroport de Reus, des del mes de gener, ha registrat un creixement d'un 2,23% en el nombre de passatgers, i guanya, així, pes en l'activitat turística de la demarcació

09 de Novembre de 2018, per Enric Garcia Jardí
  • El president de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona, Eduard Farriol (esquerra), acompanyat del president del Patronat de Turisme de la Diputació, Martí Carnicer (dreta).

    Enric Garcia

Les pernoctacions a la Costa Daurada han davallat enguany un 3%, segons les dades facilitades per l'Observatori Turístic del Parc Científic i Tecnològic de Turisme i Oci de Catalunya (PCT). El president de la Federació Empresarial d'Hostaleria i Turisme de Tarragona, Eduard Farriol, considera que, malgrat el descens lleuger que marquen les xifres recollides, la temporada turística "ha estat molt bona". "Cal tenir en compte que veníem d'un any rècord", ha afegit. Farriol ha explicat que la reobertura amb ofertes molt agressives de mercats en països del Mediterrani com Turquia, Tuníssia i Egipte, la bona climatologia al centre del continent Europeu, la devaluació de  determinades divises i la inestibilitat sociopolítica de Catalunya són algunes de les causes que han influït en les xifres del 2018, molt similars a les del 2016.

De l'1 de gener al 15 d'octubre, la Costa Daurada ha rebut un total de 4,9 milions de visitants, que han realitzat un total de 19,1 milions de pernoctacions. Els càmpings són els que han sofert més la davallada (-3,8%), seguits dels hotels (-2,9%), mentre que els apartaments s'han mantingut estables. L'ocupació mitjana a la zona ha estat del 56,8%.

Pel que fa al comportament dels diferents mercats, l'estatal, que és el més important en termes quantitatius amb un total de 9 milions de pernoctacions, ha caigut un 5,3%. Segons Farriol aquesta dada és similar a la de la resta de destinacions de l'Estat, on la tendència s'ha repetit, a excepció de les illes. D'altra banda, Farriol ha destacat l'augment dels mercats britànic, amb 2,2 milions de pernoctacions (+3,3%), irlandès, amb 796.000 (+8,9%) i alemany, amb 779.000 (+2,7%), així com també el descens del francès, amb 2,3 milions (-1,1%), el rus, amb 1,2 milions (-5,3%), l'holandès, amb 1,1 milions (-5,2%), el belga, amb 373.000 (-5,7%) i l'italià, amb 95.000 (-2,5%).

Per últim, Farriol ha remarcat la importància de la col·laboració dels sectors privat i públic per aconseguir un turisme de més qualitat, que sigui "cívic i ordenat", i que respongui a un model turístic que va més enllà del creixement basat merament en el nombre de visitants. En aquest sentit, Farriol ha reclamat més inversions públiques en carreteres, i ha demanat que se solucioni la connexió en tren, s'estableixi "un major control sobre els establiments il·legals", i que s'avenci en la promoció d'arribada de creuers. "Som la primera destinació turística després de Barcelona, i moltes coses no estan com haurien d'estar", ha denunciat.

El pes de l'Aeroport de Reus en l'activitat turística ha augmentat

El president del Patronat de Turisme de la Diputació, Martí Carnicer, ha destacat, durant la seva intervenció, l'Aeorport de Reus com "una infraestructura clau per al turisme de la Costa Daurada". Enguany les xifres indiquen que el nombre de passatgers de l'Aeroport ha crescut un 2,23%, passant dels 909.726 passatgers del 2017 als 930.519 del 2018. "Això vol dir que el pes de l'Aeroport en l'activitat turística ha augmentat", ha constatat Carnicer.

Segons ha explicat el màxim responsable del Patronat de Turisme de la Diputació, la tendència general entre les destinacions que ofereix l'Aeroport demostra que en els darrers temps s'ha produït una "equiparació entre l'oferta i la demanda". El mercat des del qual han arribat més viatgers ha estat el Regne Unit, amb gairebé 600.000 persones, un 1,89% menys que durant els primers nou mesos del 2017. En canvi, els turistes provinents d'Irlanda han incrementat un 19%, amb més de 162.000 passatgers. "Això es degut al fet que, part de l'activitat que la companyia Ryanair ha deixat de fer al Regne Unit l'ha traspassada a Irlanda", ha assegurat Carnicer. Entre les dades recollides, tamé destaquen els turistes dels Països Baixos, amb 73.203 passatgers (-1,61%); de Bèlgica, amb 45.202 passatgers (-10,5%); Rússia, amb 21.107 passatgers (+26,35%); Alemanya, amb 18.639 passatgers (-2,03%); Polònia, amb 5.851 passatgers (+1,81%), i Estònia, amb 1.535 passatgers (+100%, ja que l'any passat no hi havia vols a aquest país). Els resultats, segons ha conclòs Carnicer, són "correctes" i segueixen "el creixement previst, superant el milió de passatgers". 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics