Dissabte, 13 d'Abril de 2024

L'optimisme es manté estable entre els empresaris, segons el darrer Radar Cambra

Un 57% dels enquestats considera que l'economia ha millorat a la demarcació respecte al 2017

01 d'Octubre de 2018, per Enric Garcia Jardí
  • Imatge de la presentació del darrer Radar Cambra.

    Cedida

Aquest dilluns al matí s'han fet públiques les dades de la 18a onada del Radar Cambra Reus, corresponents al segon trimestre de l'any 2018. Les xifres mostren que, en el pla econòmic, la percepció optimista es manté estable entre els empresaris de la demarcació. Així, per exemple, un 57% dels enquestats considera que la situació econòmica és millor que ara fa un any, un 35% creu que no ha variat, i un 8% opina que ha empitjorat. Aquests resultats contrasten amb els del tercer trimestre del 2013, quan només un 19% dels consultats declarava que l'economia havia millorat.

La iniciativa Radar Cambra, liderada des de l'any 2013 per la Cambra de Comerç de Reus i l'empresa Ceres, i que compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Reus, pretén conèixer i divulgar, de manera trimestral, la situació, necessitats i preocupacions de les empreses vinculades a la Cambra. En aquesta ocasió, dels 161 participants inscrits, que representen empreses de diverses mides i sectors, han respost el qüestionari 49 persones.

Un 47% dels enquestats creu que la situació econòmica és bona

Les dades recollides pel Radar Cambra indiquen que un 47% dels participants en la mostra de l'últim trimestre qualifica com a positiva la situació econòmica actual, mentre que un 45% opta per definir-la com a regular. Tan sols un 2% creu que és molt bona i un 6% dolenta. En aquest sentit, el president de la Cambra, Isaac Sanromà, manifesta que “no hi ha canvis significatius respecte a les tres darreres onades estadístiques”.

No hi percepció d'empitjorament de cara al futur, entre els empresaris consultats

L'empresariat es mostra més optimista quant a les perspectives econòmiques de futur. Així, doncs, un 53% dels empresaris consultats opina que la situació millorarà i un 41% que es mantindrà igual. En aquest sentit, Sanromà ha destacat el fet que hagi desaparegut de nou la percepció d'empitjorament, tal com ja va succeir en el segon trimestre del 2017.

Les expectatives de contractar més personal són baixes

Segons les informacions que facilita el Radar Cambra, l'expectativa de millora de la xifra de negoci de les empreses és d'un 40,8%. Ara bé, malgrat aquestes dades, tan sols un 16,3% de les companyies té previst incrementar, en el pròxim trimestre, el nombre de treballadors amb contracte, i un 10,2% la inversió.

La influència del procés independentista en la confiança empresarial s'atenua

Un altre dels elements que ha tingut present el Radar Cambra en els darrers temps és la influència del procés polític en el qual es troba immers Catalunya a l'hora de valorar la confiança empresarial i les expectatives econòmiques de futur. Tal com explica Hildebrand Salvat, en representació de Ceres, en els darrers mesos el fet polític ha estat “cada vegada menys important” en la valoració de la confiança empresarial. Així ho certifiquen les dades, que mostren com un 20% considera que és “un factor clau”, mentre que en el quart trimestre del 2017 aquesta mateixa opinió s'ubicava en un 33%.

El Radar Cambra també para atenció en l'ús de les TIC

Cada edició del Radar Cambra analitza estadísticament un tema d'actualitat. Aquesta vegada, els organitzadors s'han centrat en la implicació empresarial en les Tecnologies de la Informació i la Comunicació (TIC). Per a la Cambra, segons Sanromà, es tracta d'un tema important, amb el qual la institució s'ha compromès amb programes, cursos i tallers. Aquest estudi específic constata l'ús generalitzat de determinats dispositius en l'empresa, com ara ordinadors (94%), correu electrònic (92%), mòbils (90%) i internet (90%), així com el grau de digitalització de les empreses, que en cap cas dels consultats es considera nul. En aquest àmbit, el Radar Cambra també evidencia, entre altres qüestions, com un 33% dels enquestats afirma disposar, en la seva empresa, de treballadors que s'ocupen exclusivament dels sistemes informàtics.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics