Dissabte, 13 d'Abril de 2024

La pujada de l'euríbor al setembre augmentarà les quotes hipotecàries per primer cop des del març del 2014

Tot i que l'augment del rebut hipotecari serà molt poc significatiu marcarà un canvi de tendència en els préstecs per adquirir un habitatge

28 de Setembre de 2018, per ACN
  • Imatge d'un bloc de pisos

    ACN

L'euríbor d'aquest mes de setembre tancarà amb una taxa negativa del -0,166%, menys negativa que al setembre de l'any passat (-0,168%), cosa que es traduirà en el primer increment interanual des del març del 2014 de les quotes hipotecàries que s'hagin de revisar anualment, segons un primer càlcul provisional del resultat de l'euríbor aquest mes de setembre.

Aquest augment farà que els préstecs per adquirir un habitatge veuran com les seves noves quotes pujaran per primer cop en els últims quatre anys. En aquest període, la caiguda sostinguda de l'euríbor en termes anuals ha fet que cada una de les revisions anuals dels contractes hipotecaris ha suposat una rebaixa de les quotes per a les famílies hipotecades.

L'increment de la quota serà molt poc significatiu, només algun cèntim, però tot i això l'augment marca un punt d'inflexió i probablement un canvi de tendència davant l'expectativa d'un escenaris d'augments dels tipus d'interès. L'euríbor encadena aquest any sis mesos d'augments tot i mantenir-se en signe negatiu des del mes de febrer del 2016. L'indicador de l'euríbor és el més utilitzat per la banca en la signatura dels contractes hipotecaris.

L'Institut Nacional d'Estadística (INE) indica que al mes de juny, el 78% de les hipoteques per adquirir un habitatge estaven indexades amb l'euríbor. Aquest setembre l'euríbor tancarà amb un -0,166% mentre que al setembre del 2018 aquest indicador es va situar en -0,168% .

El Banc d'Espanya publicarà els primers dies de la setmana pròxima el resultat oficial de l'euríbor. Les hipoteques que hagin de revisar la seva quota ho faran a partir de l'euríbor oficial del setembre més el marge financer que tinguin contractat amb l'entitat financera que de mitjana pot estar a l'entorn del 0,90% addicional.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics