Dissabte, 30 de Novembre de 2024

Repsol amplia els mesuramens de la qualitat de l'aire al polígon sud i ja abasta tot el Camp

Es monitoritzen ja els compostos de l’aire als municipis de la Canonja, Vila-seca i els barris del Serrallo, Torreforta, Camp Clar i Bonavista de Tarragona

10 de Juny de 2019, per Redacció
  • Imatge del polígon sud

    Cedida

Repsol ha estès en el que va d’any el mesurament de la qualitat de l’aire al polígon sud de Tarragona amb l’objectiu de cobrir integralment tot el territori on porta a terme la seva activitat. Un cop analitzats els resultats de l’experiència pilot de mesuraments que es va impulsar el 2018 al polígon nord, la companyia ha decidit estendre el model a la banda sud, després de la trobada que varen mantenir fa unes setmanes els alcaldes del Camp de Tarragona amb el president de la companyia.

Amb aquesta ampliació, Repsol vol tenir monitoritzats els components de l’aire en els municipis de tot l’àmbit del Camp de Tarragona. Es tracta d’un pas més cap a un model de transparència amb la ciutadania i de col·laboració amb les administracions del territori per garantir un major coneixement i una posterior millor gestió de les emissions de compostos orgànics volàtils.

Gràcies a la nova mesura impulsada, les poblacions de la Canonja, Vila-seca i els barris del Serrallo, Torreforta, Camp Clar i Bonavista de Tarragona gaudiran d’un model de control de l’aire similar al del polígon nord. Aquests municipis se sumen als que ja formen part de l’Informe-Observatori de la Qualitat de l’Aire, que recull i analitza els components orgànics volàtils al Camp de Tarragona, des del 2018. En total enguany s’han instal·lat 26 punts de mesurament a 13 poblacions; El Morell, La Pobla de Mafumet, Constantí, Puigdelfi, Vilallonga, Alcover, Valls, Tarragona (Sant Salvador, El Serrallo, Torreforta, Bonavista, Campclar), La Canonja, Vila-seca (La Pineda), Reus, Barcelona i Prades.

El director del Complex Industrial de Repsol, Josep Francesc Font, ha destacat el pas endavant en la voluntat de transparència de l’empresa: “No es tracta només de complir amb les exigències de la normativa ambiental, es tracta de ser autoexigents i tenir absolutament monitoritzat el nostre entorn més proper”. Font ha afegit que “el compromís de la companyia amb el Camp de Tarragona no és reflecteix només en la creació de riquesa i llocs de treball, sinó també en reduir al mínim possible l’impacte ambiental de les activitats”.

L’ampliació dels controls a la zona sud també permetrà aprofundir en el coneixement de la qualitat de l’aire de tot el Camp de Tarragona. El mètode que utilitza Repsol per mesurar els components orgànics volàtils i determinar la bona qualitat de l’aire del Camp de Tarragona ha estat recentment validat per la revista Science of the Total Environment. El mètode d’avaluació ha estat creat per científics de la Universitat Rovira i Virgili i d’EURECAT.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit



COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics