Dijous, 18 d'Abril de 2024

Reus acull la jornada de tast dels novens Premis Vinari dels millors vermuts de Catalunya

27 de Febrer de 2023, per Reusdigital.cat
  • El tast s'ha fet aquest migdia de dilluns

    Reus.cat

Aquest dilluns ha tingut lloc la jornada de tast i avaluació de totes les candidatures que opten a convertir-se en els millors vermuts de Catalunya de l’any. En el marc de la sessió, celebrada a l’espai del vermut de l’Estació Enològica de Reus, s’ha presentat l’edició d'enguany, un acte a càrrec de la regidora de Promoció de la ciutat, Montserrat Caelles, i del director del concurs, Ramon Roset.

Caelles ha reiterat l’aposta de la ciutat pels Premis Vinari, projecte al qual l’ajuntament ha donat suport des dels seus inicis. “Som productors històrics de vermut i tenim tots els ingredients per seguir exercint de capital vermutera”, ha apuntat. I ha afegit que "sempre és un honor per a nosaltres acompanyar els projectes que fan difusió tan de la beguda en sí com de la cultura que l’envolta”.

En aquest sentit, el director del concurs ha explicat que precisament "per significar aquesta cultura enguany es premiarà per primer cop la millor experiència en vermoturisme, que es decidirà entre aquells projectes que guien activitats que enllacen el turisme i el vermut. Sumat a aquest reconeixement, enguany també hi haurà els premis a millors vermuts blancs, negres, reserva i innovadors, i el premi a millor vermuteria de Catalunya".

Els còctels tornaran a agafar protagonisme en aquest concurs, ja que hi haurà un premi especial al millor vermut per a cocteleria gràcies a la col·laboració de la prestigiosa coctelera Mariona Vilanova, membre del Club del Bàrman de Catalunya.

Nou edicions i una vintena de tastadors



En aquesta ja novena edició, els Premis Vinari han convocat una vintena de tastadors perquè s’enfrontin a totes i cadascuna de les marques a cegues, sense conèixer-ne ni la marca, ni l’elaborador ni el territori d’origen, i els atorguin una puntuació que els classificarà en un rànquing, del qual es premiaran les primeres posicions.

El que sí que sabia el jurat, en canvi, és la tipologia de vermut que tenen servit a la copa, ja que cada ronda ha permès tastar vermuts blancs, negres o vermells, reserva i innovadors, categoria aquesta última on es donen cabuda a begudes taronges, rosades o amb alguna característica que s’escapa dels estàndards més tradicionals.

Entre el jurat s'hi han vist enòlegs vinculats a diversos projectes d’arreu de Catalunya com són Jaume Àrboles, o Sumpta Mateos (coordinadora també del curs de sommeliers de la Universitat Rovira i Virgili de Tarragona); sommeliers com Joan Carrion (ACS Tarragona), Rosa Maria del Castillo o en Pep Escudero, especialitzat en ratafies; i tot plegat, complementat per la presència de tastadors locals, alguns dels quals íntimament lligats amb el món la restauració reusenca.

La millor vermuteria



Sortir a fer el vermut s’ha convertit en tot un ritual per a moltes persones. Tant, que en els darrers anys s’ha vist un increment molt significatiu del nombre de vermuteries que serveixen aquestes begudes d’aquí i del món acompanyant l’aperitiu.

En aquesta edició dels Premis Vinari s’ha volgut obrir l’oportunitat a totes les existents perquè puguin endur-se el premi a millor vermuteria de l’any. Després d’uns dies en què els lectors de Vadevi han presentat la seva candidatura, ara s’ha obert un període de votacions populars que determinarà quina serà la millor de 2023.

Les votacions estan disponibles en aquest enllaç fins al dia 10 de març. Els resultats es donaran a conèixer en un acte que tindrà lloc el dia 17 de març a la Llotja de Reus.

Els Premis Vinari dels vermuts estan organitzats pel digital Vadevi i són possible gràcies a la col·laboració de Reus Promoció Ajuntament de Reus, Sanmy Geiser, Euroselecció Riedel, Pulltex, Gràfiques Varias, Tastets, Sarau i més i Patates Piqué.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics