El centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio), l'Hospital Universitari Sant Joan i la Universitat Rovira i Virgili (URV) han llançat una crida amb l'objectiu de trobar 60 voluntaris per participar en un estudi destinat a avaluar l'efecte de la ingesta diària d'un extracte d'all negre amb una concentració de compostos bioactius sobre els nivells del colesterol LDL, conegut com a colesterol 'dolent'.
La recerca estudiarà aquest efecte en individus amb hipercolesterolèmia moderada, és a dir, amb un nivell de colesterol LDL superior als 115 mg/dL, mitjançant un seguiment nutricional, que consistirà en visites cada tres setmanes durant tres mesos. A les visites es realitzarà un seguiment de la dieta, del consum del producte i es realitzarà una analítica sanguínia. Les persones interessades a participar només hauran d'anar a una visita de preselecció per poder comprovar si presenten els criteris d'inclusió a l'estudi.
En aquest sentit, els voluntaris no han de presentar anèmia, diabetis, glucèmia alterada ni un índex de massa corporal superior a 35 kg/m2. A més, cal que no tinguin un hàbit de tabaquisme actiu ni que estiguin prenent medicació ni suplements dietètics i que no presentin malalties gastrointestinals cròniques.
L'estudi de recerca es du a terme a les dependències de la Unitat de nutrició i salut d'Eurecat, situades davant de l'Hospital Sant Joan de Reus. S'ha habilitat el correu electrònic estudis@eurecat.org i el telèfon 636 944 723, perquè les persones que vulguin participar en l'estudi s'inscriguin com a voluntàries o consultin els seus dubtes.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics