Dilluns, 19 d'Abril de 2021

Cambrils celebra que el projecte del tren-tramvia integri el traçat en la trama urbana

L'estudi, sotmès a informació pública, és un pas endavant per desmantellar els elements que divideixen el nucli urbà del municipi

18 de Febrer de 2021, per Redacció
  • El projecte inclou el desmantellament de ponts al nucli

    Cedida

L'Ajuntament de Cambrils ha destcat que la Generalitat inclogui al projecte del tren-tramvia la "major part" de les seves peticions per mantenir la continuïtat dels vials, desmantellar els elements que divideixen el nucli urbà i anivellar al màxim el traçat per integrar-lo al nucli urbà. Fonts del consistori han exposat que cal tenir en compte que el traçat actual en desús "suposa una important barrera arquitectònica al seu pas per Cambrils, perquè té nivells topogràfics diferents als dels carrers adjacents".

L'alcaldessa, Camí Mendoza, ha afirmat que "el nou projecte és una oportunitat per transformar la ciutat i reordenar la mobilitat interna tant a peu com en vehicle". També ha destacat que, amb les cinc estacions previstes al municipi, el tren-tramvia donarà servei tant a la ciutadania com a visitants i permetrà connectar els diferents barris entre ells i amb poblacions veïnes com Salou i Vila-seca.

El regidor d'Urbanisme, Enric Daza, també s'ha mostrat satisfet amb l'estudi del tram Cambrils-Vila-seca i la connexió amb xarxa Adif, que la Generalitat ha sotmès a informació pública aquest mes de febrer. Els punts proposats des de la vila marinera, detallats en un document que l'Ajuntament va enviar a la Generalitat i a ADIF, són principalment els creuaments de la línia ferroviària per mantenir la continuïtat dels vials previstos al Pla d'Ordenació Urbana Municipal (POUM). A la part de llevant del nucli, que és on es desenvolupa el projecte, s'han mantingut els creuaments a nivell previstos en l'estudi de l'Ajuntament, com per exemple el que connectarà el vial del Cavet amb l'avinguda de Joan XXIII i que implica el desmantellament del pont elevat sobre la via del tren i de la passarel·la metàl·lica de vianants per sobre la via.

Un altre exemple és el pas per sobre la via de l'avinguda del Mas Clariana i la supressió dels passos inferiors de l'avinguda de Vilafortuny. El projecte també contempla la supressió del pas inferior de l'avinguda del Molí d'Avall, a l'alçada de l'escola Marinada, que permetrà la integració del barri de l'Eixample Platja amb el centre direccional i amb l'estació urbana del tren tram, ubicada entre les places de Francesc Macià i de Lluís Companys.

La primera fase del tren-tramvia

L'estudi de la primera fase proposa la implantació del tren-tramvia entre Cambrils, Salou i Vila-Seca, i l'arribada a Tarragona i Reus per la xarxa d'Adif actual. D'aquesta manera es restitueix el mode tren-tram sobre el corredor ferroviari actual en desús entre Cambrils i Salou, es dona accés al sistema a la població de Vila-Seca i es fa possible l'arribada a Tarragona i a Reus.

Al contrari que a l'antiga xarxa ferroviària, "formada per poques estacions i una traça completament separada de l'entorn urbà", la nova xarxa està integrada "completament dins de l'espai públic afavorint l'accés dels ciutadans al transport públic i la connectivitat dels viatgers amb altres sistemes de transport", s'ha assenyalat.

En aquest context, el disseny de l'espai públic, tant al llarg de la traça com de les estacions, "és cabdal; i en aquest punt, per fer atractiu aquest sistema de transport, juga un paper important l'augment i la qualitat del disseny de l'espai públic, molt especialment a les zones de les parades".

Es preveuen dues tipologies de parades: amb andana central i amb andanes laterals. Es planteja una plataforma segregada per a garantir la seguretat de la resta d'usuaris de la via, conformant diferents seccions tipus. Les estacions i les vies d'accés i connexions han de ser completament accessibles.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics