Divendres, 15 de Gener de 2021

Cambrils posa en marxa un servei d'acompanyament emocional en línia per a joves

28 de Març de 2020, per Redacció
  • El servei s'adreça a joves de Cambrils

    Freepik.com

El departament de Joventut de l'Ajuntament de Cambrils ha posat en marxa el servei d'acompanyament emocional en línia per a joves 'Joventut t'acompanya, si vols'. El nou servei anirà a càrrec de la mateixa experta que ja està portant a terme els programes Akadèmia i Endolla't. Les sessions es realitzaran en grups d'entre quatre o cinc joves a través d'Internet durant una hora, en la franja matinal de 10 a 1 del migdia. Les hores concretes de les sessions grupals es donaran a mesura que es vagin configurant els grups. Per poder tenir accés l'acompanyament emocional cal fer la inscripció a través del nou web de joventut: www.joventutcambrils.cat. Tindran prioritat les inscripcions de persones joves d'entre 12 i 25 anys, empadronades a la vila, i que no formin part de cap programa emocional. En funció de la demanda i disponibilitat d'hores es donarà opció a la resta de persones interessades.

La regidora de Joventut, Natàlia Pleguezuelos, explica que han decidit oferir aquest nou servei "perquè el moment demana mesures d'acompanyament més excepcionals que mai". D'altra banda, davant les restriccions que suposa la crisi sanitària, des del departament de Joventut "es va valorar la importància de poder seguir oferint les sessions dels programes Endolla't (12 a 17 anys) i Acakadèmia (18 a 23 anys) en línia als grups de joves que ja les estaven realitzant aquesta formació emocional de manera presencial abans del confinament". La sessions es van reemprendre la setmana passada i han tingut una "molt bona acollida" entre les persones participants, segons fonts municipals.

Totes aquestes accions s'emmarquen dins del programa de salut jove del Pla Municipal de Joventut 2017-2020, que té com a missió principal "empoderar el jovent cambrilenc". Al llarg de l'any el programa preveu diferents accions que giren entorn de l'acompanyament i formació de joves, entre les quals també hi ha el Punt de salut de l'ateneu dels dimarts a la tarda i la formació d'agents de salut joves.

Nou web

Aquesta setmana Joventut ha estrenat un nou web amb informació sobre tots els serveis que ofereix el departament, tant els que s'han posat en marxa durant aquests dies de confinament com els que es porten a terme habitualment de manera presencial i que es recuperaran tan aviat sigui possible. El principal objectiu del nou web de joventut "és que tan sols amb dos clics es pugui trobar la informació que es busca".

El web, s'ha precisat, té un menú dinàmic que s'estructura en quatre apartats: vull saber, vull fer, vull anar i vull descomptes. Dins de cada apartat hi ha diferent articles amb la seva informació corresponent i amb l'opció de tenir informació més detallada de cadascuna. Una de les novetats a destacar és que es podran fer gestions a través de la pàgina. Entre aquestes, una vegada acabi el confinament, hi ha la reserva d'espais de l'ateneu o les inscripcions a les diferents activitats i projectes que s'ofereixen des de Joventut.

En aquest moment no estan actives, a l'espera de la fi de l'estat d'alarma. El departament manté el contacte directe amb les persones usuàries a través del correu joventut@cambrils.org i el perfil d'Instagram.

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics