Dissabte, 20 d'Abril de 2024

Al cor de la Conca de Barberà

Us guiem en una visita a la recerca dels més bells racons de Barberà de la Conca

02 de Maig de 2021, per Redacció/ M.B.
  • Aquest cap de setmana, la sortida que us proposa Reusdigital.cat és a Barberà de la Conca

    Marc Busquets

  • M.B.

  • M.B.

  • M.B.

  • M.B.

  • M.B.

  • M.B.

  • Cristina Valls

  • C.V.

Aquest diumenge, la sortida que us proposa Reusdigital.cat us portarà a la població de Barberà de la Conca. El terme és als peus de la serra de Miramar, en concret al tossal Gros o 'Nas del gegant'. El seu encant és el de les viles petites del nostre territori, disposades a acollir de bon grat el visitant i seduir-lo pel seu ric patrimoni natural, social i arquitectònic. El municipi és al pendent d'un turonet dominat pel castell templer, icona per als veïns i reclam per als nouvinguts. El celler cooperatiu, o l'església de Santa Maria són altres de les joies del poble.

Cal dir, a banda, que la situació de Barberà de la Conca permet començar-hi rutes i itineraris per conèixer altres indrets de la comarca, tal i com ja us vam explicar en un anterior reportatge publicat en aquest mitjà. Si ens centrem però en els atractius del municipi que ens ocupa, la primera parada del nostre petit viatge és el celler cooperatiu (podreu aparcar amb facilitat al seu entorn). Projectat per l'arquitecte Cèsar Martinell (del qual podeu repassar la seva obra en poblacions com Gandesa o Pinell de Brai, entre altres), va ser construït entre 1920 i 1921 per encàrrec del sindicat i amb el suport econòmic del Banc de Valls. A la botiga, per cert, hi podreu adqurir els productes de la terra. 

Si feu una passejada pel nucli del poble, anireu pujant fins assolir el nivell on es troba l'església de Santa Maria. En aquest sentit, s'ha de subratllar que ja s'ha completat la tercera fase de les obres per contenir l'avenç de la (tristament) cèlebre esquerda de més de 250 metres de longitud, i que afecta una quarantena d'habitatges. Amb tot, l'efecte visible de major notorietat és a la façana del temple, una mostra del Barroc del segle XVIII de la qual destaca la seva treballada portalada. 

Pel que fa al castell templer, s'ha de posar en valor la voluntat de recuperació per part dels veïns des dels anys 70, i a la qual es va sumar el poeta José Agustín Goytisolo (qui té un carrer al seu nom). Declarat 'Conjunt historicoartístic' als 80, l'edifici ha estat objecte d'importants actuacions per aconseguir el seu bon estat actual. En aquest enllaç del web municipal hi trobareu més informació pràctica. 

El porxo (que comunica el 'promasó' amb el carrer de l'església) o la Font vella (la més antiga de la vila, ja documentada el 1175) són altres elements d'interès a Barberà de la Conca. Com a curiositat ganxeta, al poble hi ha el carrer de Joan Prim. Us convidem a trobar-lo quan tombeu per aquest esplèndid indret. 

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

Barberà de la Conca Reusdigital
Barberà de la Conca Reusdigital
Barberà de la Conca Reusdigital
Barberà de la Conca Reusdigital
Barberà de la Conca Reusdigital
barberà de la conca reusdigital
Barberà de la Conca Reusdigital

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics