Ja en portem tres, de caps de setmana confinats a casa. No pas per això, però, des de Reusdigital.cat deixem de fer-vos propostes per al vostre temps lliure. Les hem adaptades, en tot cas, a la situació actual. Són pel·lícules, llibres, sèries de televisió, visites virtuals a museus d'arreu... Tot sigui per fer una mica més agradable l'estat d'alarma.
Comencem?
Alba Cartanyà recomana 'Mil sols esplèndids', de Khaled Hosseini.
De fet, altres obres seves, 'El caçador d’estels' i 'El ressò de les muntanyes' valen igualment la pena. El seu estil entrecreua històries amb una manera d’escriure molt propera i amena.
En català el va editar Grup 62. En aquest enllaç hi podreu adqurir la versió electrònica.
Marc Busquets recomana 'The commitments'
Dirigida per Alan Parker el 1991, narra la formació d'una banda de soul en una deprimida Irlanda. La seva banda sonora és excel·lent, ja que aplega clàssics de Wilson Pickett o Al Green, entre molts altres. 'Mustang Sally', 'Take me to the river' o 'Chain of fools' són alguns temes que s'hi inclouen. De fet, es va editar un segon volum amb més cançons.
Les relacions entre els integrants dels grup, un retrat social de les classes populars i les referències musicals són els ingredients d'una de les millors pel·lícules musicals dels 90. El seu èxit va fer que la banda acabés fent gires i concerts arreu.
Cristina Valls recomana 'Esta mierda me supera'
És una de les recents estrenes a la plataforma 'Netflix', i en principi s'adreça al públic més jove. No obstant això, qualsevol espectador pot sentir-se atret per aquesta minsèrie (de sis capítols d'uns 20 minuts cadascun) que mostra el no sempre simple trànsit de l'adolescència a la joventut.
Amb un punt de comèdia i un altre de 'thriller', se centra en una noia que descobreix que no és com qualsevol.
Isabel Martínez recomana el llibre 'La fiebre negra, d'Andrea Barrett
Editat a casa nostra per Nordicalibros, és un llibre de relats breus sobre l'amor a la ciència. Darwin, Linneo o Mendel, per citar-ne tres, són alguns dels protagonistes que apareixen a les històries d'una obra amena i interessant.
La versió electrònica la podreu trobar en aquest enllaç.
Marià Arbonès recomana el disc ‘Birds requiem’, de Dhafer Youssef
És difícil escollir un disc de Dhafer Youssef perquè absolutament tots tenen el seu encant. Però permeteu-me que triï ‘Birds requiem’, un àlbum publicat el 2013, en el qual el músic i vocalista tunisià mostra la seva capacitat d’ajuntar la música àrab i la seva espiritualitat sufí amb el jazz i la improvisació. És el resultat del seu interès per conèixer altres cultures i de les amistats que ha fet a Europa, Estats Units i al nord d’Àfrica.
Les 11 cançons del disc permeten també recrear-se amb la seva esplèndida i profunda veu, que recorda la crida a l’oració dels muetzins, a més de com de bé toca l’oud, el llaüt àrab. En el disc ‘Birds requiem’, Dhafer Youssef reuneix el trompetista noruec Nils Petter Molvaer, el guitarrista Eivind Aarset, el contrabaixista britànic Phil Donkin, el clarinetista turc Hüsnü Senlendirici i el pianista estonià Kristjan Randalu.
Escoltar-lo ens permetrà viatjar per la Mediterrània sense sortir de casa.
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics