Divendres, 29 de Març de 2024

La Febró, on el temps s'atura

Us proposem la redescoberta d'una de les poblacions del Baix Camp que més pot presumir del seu privilegiat entorn natural

07 de Març de 2021, per Marc Busquets
  • Galeria d'imatges de La Febró

    Lafebro.cat

  • Marc Busquets

  • M.B.

  • M.B.

  • M.B.

  • M.B.

  • Cristina Valls

  • M.B.

  • M.B.

  • C.V.

  • C.V.

  • Catalunya.cat

  • ACN

Aquest diumenge, tot aprofitant el confinament comarcal, a Reusdigital.cat us proposem la redescoberta d'una de les poblacions del Baix Camp que més pot presumir del seu privilegiat entorn natural. Si el que busqueu és desconnectar de tot i de tothom, ni que sigui per unes hores, l'escapada a la Febró és imprescindible. Els amants del senderisme s'hi trobaran d'allò més bé, al poble, perquè hi podran iniciar una infinitat de rutes i excursions per les muntanyes de Prades. L'eslògan turístic de la localitat és tota una declaració d'intencions. 'On fins i tot el temps s'atura', diuen. Aneu-hi i deixeu-vos dur per la calma i la quietud. 

Segons s'assenyala al web municipal, des del neolític s’ha tingut notícia de la petjada humana al terme de La Febró, "on s’han trobat restes en coves d’aquests avantpassats febronencs". Envoltat de misteri, el cas és que d'aquest indret no se'n van tornar a trobar notícies del poble fins a l'edat mitjana. De fet, del segle XII consta documentació relativa a l'impost del delme en què s'hi exposa l'existència de la vila. Per tot plegat, se subratlla, el poble és "peculiar" en trobar-se "a la frontera del català oriental i occidental", el que ha fet que "hi hagin paraules fetes per i per a la Febró".

Si el que voleu és gaudir de la rica natura de la Febró, d'opcions en teniu diverses. Una pot ser la visita als Avencs, on es forma una escletxa en la roca a causa l’erosió de l’aigua, d’una gran profunditat i amb multitud de coves en el seu interior. Igualment destacable és la Cova del corral, que trobareu sota les cingleres dels Motllats, i que té la peculiaritat d'haver servit d'amagatall per als veïns durant la Guerra civil. Coberta amb una paret de pedra, té també una petita porta per entrar-hi. A la vora hi teniu la Font del Bassi, l'aigua de la qual omple un abeurador de pedra. Us sortirà al pas si enfileu el camí de pujada als Plans dels Motllats, des del poble.

Amb tot, el racó més conegut de la Febró (amb permís dels Avencs) són els Gorgs. L'erosió dels saltants d’aigua, al llit del riu, han format uns bassals profunds que a l’estiu es converteixen en un lloc ideal per banyar-s'hi. Si us estimeu més fer una passejada pels carrers del poble, trobareu diversos miradors (davant mateix de l'Ajuntament, posem per cas, on a més hi tenen exposada la Serpeta, o el de l'hostal) i podreu contemplar l'Església de Sant Esteve, un temple inclòs a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

Feu clic sobre qualsevol fotografia per iniciar el passi de diapositives

reusdigital la febró
reusdigital la febró
reusdigital la febró
reusdigital la febró
reusdigital la febró
reusdigital la febró
reusdigital la febró
reusdigital la febró
reusdigital la febró
reusdigital la febró
Reus Digital la febró
Reus digital diari La febró

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics