Dijous, 25 d'Abril de 2024

Les recomanacions culturals de Reusdigital.cat per al cap de setmana

03 de Juny de 2020, per Redacció
  • Una de les recomanacions és el film 'Doctor Sueño', continuació de 'El resplandor'

    Cedida

Si ha arribat el cap de setmana, han arribat també les recomanacions culturals de l'equip de Reusdigital.cat. Per tal que gaudiu del temps lliure dels propers dies, us proposem la descoberta de llibres, discos, o pel·lícules, entre altres, que ens han agradat i que esperem siguin del vostre interès. 

Poseu-vos còmodes, que això comença.

Marc Busquets recomana un programa doble amb 'El resplandor' i 'Doctor Sueño'

Ara que 'Netflix' l'ha reincorporada recentment al seu catàleg, és un bon moment per recuperar la clàssica pel·lícula 'El resplandor' (Stanley Kubrick, 1980). D'aquesta en diuen alguns que és la pitjor pel·lícula del peculiar geni britànic, però que al mateix temps és de llarg la millor adaptació a la gran pantalla d'una novel·la d'Stephen King. Sigui quina sigui la vostra opinió, sempre és bo revisar un títol clau del cinema de gènere de les últimes dècades, en què música, tractament visual i estètic conformen una obra mestra del terror. 

Per acabar-ho d'adobar, podeu completar l'exercici amb el visionat de 'Doctor Sueño' (Mike Flanagan, 2019), una mena de seqüela (i 'spin-off') amb Ewan McGregor a la pell de Daniel, el nen de 'El resplandor' ja convertit en un torturat adult. No hi busqueu pas similituds estilístiques amb el cinema de Kubrick. Flanagan és un cineasta més reposat, més sensible, i amb gran talent per a les narracions. De fet, l'artífex de 'Ouija' (2016) i 'Oculus' (2013) brilla per la seva habilitat a l'hora de crear atmosferes en què val la pena submergir-se. 

Isabel Martínez recomana revisar la filmografia de Clint Eastwood

Clint Eastwood, de la violència parafeixista a ‘Gran Torino’. En una setmana marcada per les protestes antiracistes als Estats Units davant l’asfíxia de Georges Floyd a mans de la policia i coincidint amb el 90è aniversari de Clint Eastwood, proposo revisar alguns dels títols cinematogràfics d’aquest actor i director nord-americà amb una carrera irregular però interessant.

Descartada la seva etapa inicial vinculada a l’spaghetti western i les cintes dels anys 70 en què posa rostre a la violència parafeixista a través del personatge ‘Harry, el brut’ recomano alguns dels seus darrers films en què aborda temes com la venjança i el perdó en l’oscaritzat western crepuscular ‘Sense perdó’, el difícil encaix de les víctimes a la societat a ‘Mystic River’ o la superació del racisme i la comunicació entre generacions diferents a ‘Gran Torino’.

Marià Arbonès proposa escoltar la música del grup The Slow Show

Us recomano fer un repàs a la música del grup The Slow Show. Creat a Manchester l’any 2010, la seva música s’aproxima més al so d’autors de rock alternatiu nord-americà que al rock característic de grups de la ciutat anglesa. Des del 2016, el seu cantant Rob Goodwin resideix a Düsseldorf, un fet que ha contribuït que la banda sigui també popular a Alemanya i als Països Baixos.

El grup The Slow Show ha estat comparat amb The National, per la veu de baríton de Rob Goodwin i perquè el nom del grup coincideix amb el títol d’una cançó dels d’Ohio. Segons sembla, la coincidència del nom és casual. Els mancunians han sabut crear bé el seu propi espai amb cançons melòdiques, enriquides amb mil-i-uns detalls (la veu de Goddwin inclosa) que t’embolcallen fàcilment mentre les escoltes.

De la seva discografia destaquen els tres àlbums publicats: ‘White Water’ (2015), ‘Dream Darling’ (2016) i ‘Lust and Learn’ (2019). 

 

Alba Cartanyà anima a veure els vídeos de 'Cuellilargo' 

"Cuellilargo" és un col·lectiu de periodistes “contra el poder” que es presenta com a “vegà, anticapitalista i fora del sistema”. Penja peces audiovisuals en castellà, relativament curtes (d’entre 10 i 20 minuts), on tracta diferents temes d'actualitat. Recomano especialment l’últim vídeo, “Com serà el món després d’això?” on entrellaça la Covid-19 amb ficcions com "Black Mirror" i "El cuento de la criada" i opinions de diferents experts. També són interessants el de “L’abolició del treball” i “És el capitalisme el millor sistema possible?”. Explicacions amenes, aparentment ben documentades, amb un toc d'humor però amb la rigorositat que convida a reflexionar i a informar-se encara més.

 

Notícies relacionades: 

BUTLLETÍ DE NOTÍCIES

Indica el teu correu electrònic i estigues al dia de tot el que passa a la ciutat


El més llegit


COMENTARIS (0)
He llegit i accepto la clàusula de comentaris
Autoritzo al tractament de les meves dades per poder rebre informació per mitjans electrònics